Șoferii prinși fără rovinietă vor fi sancționați mai repede

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a redus la o lună perioada de întocmire a proceselor verbale de constatare a contravenţiei pentru circulaţia fără rovinietă valabilă.

Astfel, la data de 2 mai 2012 au fost generate şi transmise spre comunicare procesele verbale pentru contravenţiile constatate până la data de 31 martie 2012. Totodata, CNADNR intenţionează ca până la 20 mai 2012 să reducă la circa 2-3 săptămâni perioada de întocmire a proceselor verbale pentru lipsa rovinietei.

 "Precizăm că în conformitate cu prevederile OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei, iar comunicarea se poate face într-un interval de 30 zile de la întocmire", informează CNADNR.

 Circulaţia pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România fără rovinietă valabilă reprezintă contravenţie şi se sancţionează potrivit legii cu amendă contravenţională şi tarif de despăgubire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel