Şoferi români, amendă record de peste 10.000.000 euro. Bonus: mai mulți ani de închisoare

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)

Patru șoferi au fost amendați cu peste 10.000.000 de euro. Niciunul nu şi-a recunoscut vina.

Ziua de 28 mai 2021 a fost una nefastă pentru un şofer român. Vameşii francezi l-au controlat în Monnaie în timp ce se afla la volanul unui camion înmatriculat în Spania. În vehicul, au descoperit 529 kg de canabis, o captură record. În urma anchetelor, alţi trei români au fost arestaţi în acelaşi dosar penal.

În timpul procesului, la Tribunalul Penal din Tours, cei patru români care au încercat să ducă canabisul din Spania în Germania au declarat că nici măcar nu se cunosc. "Oameni care nu se cunosc fac aceeaşi călătorie, cu peste 500 kg de canabis şi telefoane care se apelează singure între ele", a rezumat procuroarea Christine Blancher, încercând să explice că sunt contradictorii declaraţiile românilor.

Pentru transport şi complicitate, toţi au primit aceeaşi pedeapsă: patru ani de închisoare şi expulzare de pe teritoriul francez. Transportul de stupefiante a fost "organizat" iar răspunsurile inculpaţilor au fost adesea "stupide", a insistat instanţa, scrie Rador, citând ziaruromanesc.de.

Transport între Spania şi Germania

În faţa judecătorilor, Robert, Marius, Virgiliu şi Florin s-au prefăcut că nu înţeleg faptele. Primii doi se aflau în vehiculul de mare tonaj, verificat pe A10, la punctul de taxare vamală Monnaie, pe 28 mai 2021. Plecând din Madrid, s-au îndreptat spre Germania. Cu circa cincisprezece minute înaintea lor, Florin trecuse prin acelaşi loc la volanul unui autoturism. În timpul investigaţiilor, s-a constatat că el era cel care trebuia să se asigure că nu există controale.

Pauzele simultane cu camionul sau, mai mult, distanţa constantă de câteva zeci de minute între cele două vehicule au atras atenţia procuroarei: "Ce şofer, care pleacă pentru o călătorie lungă, conduce 2 ore şi apoi se opreşte timp de 15 ore? Dacă nu, bineînţeles, să aştepte o maşină care să-i deschidă calea".

Florin a explicat că, de fapt, mergea în Centre-Val de Loire pentru a-şi cumpăra un Renault Kangoo la mâna a doua. Din nou, explicaţia a sunat ca o glumă în instanţă.

Totul a fost organizat

În camion, au fost găsite cinci telefoane. În interiorul unuia cu cartelă preplătită erau memorate patru numere. "Nu spunem "tată", "mamă" sau "dragă" ca toţi ceilalţi", a detaliat reprezentanta parchetului, "ci 111, 333 şi 444".

Din secvenţa logică, contactul "222" lipsea atunci, fiind cu siguranţă telefonul cu cartelă preplătită analizat. În plus, cele patru numere indicau clar că patru persoane erau implicate în transport. În timpul călătoriei, s-au făcut apeluri, s-au trimis mesaje. Dar nici Robert, nici Marius, cei aflaţi în camionul controlat, nu recunosc că ar fi folosit telefoanele. Primul explică că nu avea experienţă şi că Marius s-a dus cu el pentru a-i arăta drumul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel