Șofer de autobuz, încătușat și amendat că nu purta mască de protecție - Imaginile au ajuns VIRALE

Foto: captură video YouTube
Foto: captură video YouTube

Incident incredibil la Bacău acolo unde un șofer de autobuz este oprit în stație de Poliția Locală, scos din autobuz, încătușat și amendat pentru că nu purta mască de protecție. Incidentul a fost filmat. 

Un șofer de autobuz din Bacău a fost scos din autovehicul, încătușat și amendat pentru că nu purta mască de protecție. De asemenea, și mai mulți martori prezenți la incident ar fi fost amendați din diverse motive. 

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu incidentul de astăzi. Într-o filmare se poate vedea cum nici polițiștii locali nu purtau mască de protecție. Ulterior, la insistențele martorilor, câțiva agenți de poliție și-au pus măștile. 

Poliția Locală Bacău, cea care a intervenit, a dat un comunicat de presă prin care explică cele întâmplate. 

Ce spun polițiștii 

”Urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la incidentul petrecut astăzi, 02.07.2020, în stația de autobuz din zona Bisericii Precista, din municipiul Bacău, vă aducem la cunoștință următoarele:

În urma unei acțiuni cu caracter preventiv care avea drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la purtarea măștii de protecție în spațiile închise, acțiune efectuată în mijlocele de transport în comun din municipiul Bacău, agenții Poliției Locale Bacău au observat că șoferul autobuzului nu purta mască.

Agent prins între ușile autobuzului

Urmare a solicitării de a se legitima, șoferul a refuzat închizând ușile autobuzului, prinzându-i agentului mâna și plecând de la fața locului. Agenții instituției noastre s-au deplasat în următoarea stație unde autobuzul se afla oprit în spațiul special amenajat. Polițiștii locali au încercat din nou să legitimeze șoferul, moment în care acesta a refuzat devenind recalcitrant și agresiv verbal.

Ce sancțiune a primit șoferul de autobuz 

În sprijinul colegilor a fost chemat un alt echipaj de polițiști locali pentru calmarea acestuia și aplanarea situației. În cele din urmă șoferul autobuzului a fost legitimat, în persoana numitului O. C. în vârstă de 60 ani din Bacău, conducător auto în cadrul Societății de Transport Public Bacău, care a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 lei pentru refuz de legitimare conform Legii nr. 61/1991 și cu amendă în valoare de 500 lei pentru nepurtarea măștii în mijloacele de transport în comun conform Legii nr. 55/2020.

Mai mulți martori la incident au fost amendați 

De asemenea, au mai fost sancționați numiții: L.V.C, (persoană aflată la locul evenimentului) cu amendă în valoare de 500 lei conform Legii nr. 61/1991 pentru proferarea de injurii și expresii jignitoare la adresa agenților și B.M (taximetrist) cu amendă în valoare de 490 lei pentru proferare expresii jignitoare și oprire neregulamentară în stațiile mijloacelor de transport în comun. Totodată, în cadrul instituției a fost declanșată o anchetă internă cu privire la modul de intervenție a polițiștilor locali”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția Locală Bacău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel