Sociolog: De ce este iubit Regele Mihai I de români

DSC_0589
DSC_0589

De ziua onomastică a Regelui Mihai I, peste 2.500 de oameni s-au îngrămădit în grădina Palatului Elisabeta pentru a-i ura "La mulți ani!". Unii au plâns, au aplaudat, alții au rămas neclintiți, strângând la piept steagul tricolor. Sociologul Vintilă Mihăilescu a explicat de ce oamenii îl iubesc pe Regele Mihai I. 

"Poate putem să încercăm să creionăm cum e el văzut. Dacă pentru o parte a populaţiei, la începutul anilor 90, întruchipa figura unui posibil salvator, pentru alţii era figura unui pericol, al unui risc. Asta era imaginea care a continuat o vreme”, a explicat sociologul Vintilă Mihăilescu, la Digi24.

"O imagine a înțeleptului satului"

El a continuat: "Soluţia pentru România e monarhia şi în speţă regele Mihai ca posibilă soluţie, salvare pentru România, după care a intrat în viaţa firească a societăţii ca familie regală şi ca personaj carismatic. Cred că la ora actuală e un fel de imagine a înţeleptului satului. Omul bun şi bătrân şi la care te duci cu reverenţă, cu dragoste filială, cu respect. Dar cred că metafora cea mai bună e omul bun şi bătrân al satului, actualmente al ţării”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel