Socialiștii din Moldova fac pe nedumeriții: Europarlamentarii au fost informați greșit

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se declară nedumerit în ceea ce privește îngrijorările unor europarlamentari cu privire la acțiunile Guvernului.

Partidul Socialiștilor vine cu o reacție la anunțul parlamentarilor europeni care s-au arătat îngrijorați de „recentele acțiuni ale Guvernului socialist al Republicii Moldova care subminează integritatea procesului electoral”. Potrivit unui comunicat de presă, PSRM se declară „nedumerit de acuzațiile” deputaților europeni.

Ce se precizează în comunicatul socialiștilor?

„Înclinăm să credem că afirmațiile greșite ale parlamentarilor europeni sunt făcute doar din lipsă de documentare. Admitem că aceștia au fost informați greșit de către anumite forțe politice de la Chișinău. Totodată, suntem deschiși pentru o comunicare directă cu demnitarii din UE, pentru a-i informa din prima sursă și îndemnăm că aceștia să încerce să obțină o documentare a situației de la instituțiile statului.

„Reducerea plafonului de donații către un concurent electoral la cel mult 12 salarii medii lunare pe economie pentru anul în curs a fost propusă de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. La fel, mai subliniem că legislația prevede clar că niciun concurent electoral nu poate primi bani de la bugetul de stat, decât sub formă de împrumut. În aceste condiții, partidele, care sunt finanțate de stat, nu pot să facă transfer în fondul electoral al candidatului.”

Siegfried Mureșan și alți doi europarlamentari au ridicat semnale de alarmă

Într-o declarație făcută publică marți, trei europarlamentari, printre care și Siegfried Mureșan, menționează că urmăreșsc cu îngrijorare modul în care recentele schimbări adoptate de deputații PSRM subminează integritatea procesului electoral înainte de alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020: „Acest lucru este îngrijorător pentru noi. Partidul președintelui Dodon este lipsit de rușine și de scrupule atunci când interpretează și modifică reglementările electorale doar pentru a ajuta candidatul său să obțină o nouă victorie”, potrivit Deschide.md

Detalii: https://www.dcnews.ro/siegfried-muresan-ingrijorat-privind-actiunile-guvernului-socialist-din-moldova_772606.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel