Social-democratul Pedro Passos Coelho, desemnat premier în Portugalia

Pedro_Passos_Coelho
Pedro_Passos_Coelho

Social-democratul Pedro Passos Coehlo, învingător la alegerile legislative din 5 iunie în Portugalia, a fost desemnat premier miercuri de preşedintele Anibal Cavaco Silva, a anunţat preşedinţia republicii, relatează AFP.

"După ce a discutat cu partidele politice reprezentate în Parlament, preşedintele republicii l-a numit pe preşedintele Partidului Socia-Democrat Pedro Passos Coelho premier", arată un comunicat al preşedinţiei, citat de Mediafax.

În vârstă de 46 de ani, Passos Coelho, un liberal de centru-dreapta, îi succedă socialistului Jose Socrates, aflat la putere din martie 2005 şi care a demisionat la 23 martie, înainte de a fi învins la alegerile legislative anticipate.

Potrivit rezultatelor încă provizorii ale scrutinului, PSD a obţinut 38,6 la sută din voturi, faţă de 28 la sută PS.

Rezultatele complete urmează să fie anunţate miercuri, după numărarea voturilor portughezilor din străinătate, care au avut de ales patru deputaţi.

Din cele 226 de mandate din totalul de 230, PSD a obţinut 105 faţă de 73 pentru PS. Partidul de dreapta CDS-PP, cu care Passos Coelho a încheiat un acord de coaliţie, a câştigat 24 de mandate, ceea ce îi conferă alianţei o cofortabilă majoritate absolută de cel puţin 129 de deputaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel