Șobolani în Sectorul 1. Gluma zilei

Foto ilustrativ. Imagine de Christine McCall de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Christine McCall de la Pixabay

Situația din Sectorul 1, inclusiv privind șobolanii de pe străzi, i-a inspirat pe internauți la glume care de care mai bune. Una însă, ne-a atras în mod special atenția. 

 

Capitala este plină de gunoaie, țânțari, căpuse, dar și de șobolani, care zac morți pe șosele sau se plimbă nestingheriți.

După imaginile din ultimele zile, a apărut și o glumă tare, ce are în atenție atât situația din Sectorul 1, cât și scandalul cu ursul împușcat de prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein.

Iată gluma zilei

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de PES activists Central (@pesactivistscentral)

Azi se strânge gunoiul, anunța Romprest

Un reprezentant al Romprest a vorbit ieri despre ridicarea gunoaielor de pe străzile Sectorului 1 al Capitalei, imediat după discuția cu ministrul Mediului.

„La discuția dintre noi și ministrul Mediului nu a participat doamna primar. În continuare, vom ridica deșeurile atâta timp cât vom avea porțile deschise la operatorii de sortare și tratare a deșeurilor. Mâine se va strânge gunoiul și, în condițiile în care mâine vor intra niște bani, vom putea face plățile pentru operatorii respectivi pentru sumele restante care sunt constituite doar din restanțele la plata serviciului de colectare și transport a deșeurilor stradale și necontrolate.

Sumele restante reprezintă cantități de deșeuri din luna iulie 202 până la zi, deci aproape 10 luni, pentru acești operatori reprezintă o sumă destul de mare, de peste 10 milioane de lei“, a precizat reprezentantul.

Operatorul de salubritate: "Situația a fost dezamorsată"

Potrivit unui comunicat al Romprest, partenerii contractuali ai companiei au anunțat că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacităților lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din Sectorul 1, „urmând ca diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare”.

Compania a anunțat că va mobiliza imediat toate resursele pentru colectarea deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate a fost interzis.

„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației”, se arată într-un comunicat al companiei.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy