EXCLUSIV  Soarta copiilor din orfelinate. Mirela Vaida, semnal de alarmă: Sunt crescuți singuri, de cele mai multe ori luați abuziv de stat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Mirela Vaida a tras un semnal de alarmă privind problema adopțiilor în România și soarta copiilor instituționalizați.

”Noi analizăm aproape zilnic subiecte de copii luați ce către stat pentru că niște părinți care îi iubesc și care le oferă cât au nu au avut un apartament cu trei camere și au avut în schimb numai o cămăruță și au îmbrăcat copiii cu ce au avut și mănâncă toți dintr-un colț de pâine și sesizează protecția copilului că acești copii trăiesc în mizerie. Ca urmare, vine protecția statului și îi ia.

Voi știți câți copii trăiesc în mizerie și în foamete în România? Peste 30%, mai ales în mediul rural. Și atunci când tu ești o țară săracă și plină de nevoi, ce să faci acum? Să te apuci să iei copii de la familiile sărace și să îi instituționalizezi?”, a declarat Mirela Vaida, la DCNews TV.

Făcând referire la țări precum Norvegia, care au un sistem foarte riguros al protecției copilului, Mirela Vaida este de opinie că ”acolo deja e mult prea radicalizată situația. Și noi am abordat subiecte în care mama româncă a rămas fără copii și au făcut pușcărie în România în baza unui mandat european, după care i s-a dat drumul deoarece autoritățile norvegiene au decis că nu era vinovată, dar ea a rămas fără copii, neexistând nici o probă”, a mai adăugat Mirela Vaida.

"Situațiile sunt aberante și, din păcate, o să mai dureze zeci de ani ca să mai rezolvăm ceva. Dar niște copii cresc cu acest mare handicap: despărțirea de părinți și ruperea din sânul familiei. Și acești copii sunt generația viitoare, generația copiilor mei, generația care ne va ține pe noi la pensie, viitorul țării. Și sunt niște copii traumatizați, crescuți singuri, abandonați, de care nimeni nu se ocupă, luați abuziv de multe ori de stat”, a concluzionat Mirela Vaida, trăgând în acest fel un veritabil semnal de alarmă.

De ce Mirela Vaida și Adrian Velea nu dau bani oricărui nevoiaș. Cum își aleg cazurile pe care le ajută / video

De asemenea, au fost întrebați dacă dau bani la cerșetori.

„Nu mereu, s-a întâmplat, să știi, să dau bani. Cred că a fost o chestie de moment, nu știu de ce... am simțit că trebuie să ajut persoana respectivă.”, a declarat Adrian Velea, întrebat fiind dacă îi ajută pe nevoiașii pe care îi vede prin metrou.

Mirela Vaida a continuat apoi și a spus că este foarte atentă cui îi oferă bani, întrucât își dorește să se asigure că persoana în cauza are nevoie reală de ei, nu precum personajele din filmul „Filantropica”.

Citrește știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel