Legea câinilor maidanezi, amânată de Senat. Votul va fi reluat peste două săptămâni

caini-maidanezi
caini-maidanezi

La propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader, votul la Ordonanţa privind gestionarea câinilor fără stăpân a fost amânat pentru două săptămâni, deputaţii luând această decizie cu 158 voturi "pentru", 100 "împotrivă" şi 7 abţineri.

Deputaţii luaseră o pauză de consultări, după ce au decis, în ciuda opoziţiei reprezentanţilor PSD şi PNL, ca votul la ordonanţă să fie electronic secret, scrie Mediafax.

PSD şi PNL au anunţat că nu acceptă votul secret şi nu vor participa la vot.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a cerut o pauză de consultări, iar, la reluarea lucrărilor, a spus că s-a consultat cu liderii coaliţiei şi punctul de vedere este amânarea votului la ordonanţa privind câinii comunitari.

”Punctul nostru de vedere este să amânăm acest vot două săptămâni, timp în care vom merge în colegii şi vom solicita administraţiilor locale să adune semnături pentru o opinie sau alta", a spus Toader.

Deputatul PNL Cristian Adomniţei a spus că, înainte să-l întrebe pe primar care este opinia lui, o să întrebe conştiinţa sa.

Propunerea de amânare a votului la acest act normativ şi de scoatere a lui de pe ordinea de zi a şedinţei de vot final a fost adoptată cu 158 voturi "pentru", 100 "împotrivă" şi 7 abţineri.

În timpul dezbaterilor care au avut loc marţi, în lojile sălii de plen se aflau aproximativ 100 de militanţi pentru drepturile animalelor, în frunte cu Marius Marinescu. Aceştia au purtat cartoane pe care scria "Vot deschis" şi fluturau steguleţe.

Deputaţii au adoptat, luni, pe articole, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în forma Comisiei de Administraţie, care prevede că eutanasierea câinilor va fi decisă de administraţia locală după consultarea cetăţenilor din localitate.

Citește și: Legea maidanezilor naște tensiuni în Camera Deputaților. PSD vrea să vadă votul pedeliștilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel