Soacra lui Daniel Constantin este urmărită penal de DNA

DNA_640
DNA_640

Direcția Națională Anticorupție a anunțat marți începerea urmăririi penale față de Stoica Ionel Cătălin și Pop Maria, soacra ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

Cei doi sunt acuzați de luare de mită și fals intelectual în formă continuată. Stoica Ionel-Cătălin mai este acuzat de uz de fals și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Iată comunicatul prin care DNA informează despre începerea urmăririi penale în cazurile celor doi:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de: 

1. STOICA IONEL – CĂTĂLIN, la data săvârșirii faptelor inspector principal în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor concurente de:
- luare de mită; 
- fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale); 
- uz fals; 
- participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

2. POP MARIA, la data săvârșirii faptelor consilier superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor concurente de:
- luare de mită; 
- fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale). 

În cauză există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora suspecții Pop Maria și Stoica Ionel – Cătălin, în cursul lunii august 2013, cu ocazia unui control fiscal efectuat la o persoană fizică autorizată, au primit suma de 500 lei pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, ca urmare a aspectelor constatate. Tot cu această ocazie, cei doi funcționari au falsificat, prin atestarea unor fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, înscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce aparținea persoanei fizice autorizate.

Acțiunea de fals consta în menționarea, în cuprinsul acestui registru, a faptului că activitatea de control a persoanei fizice autorizate s-ar fi efectuat în perioada 13.08.2013 – 15.08.2013. În realitate, această activitate s-a efectuat, integral, la data de 12.08.2013, la o altă adresă decât cea unde figura sediul persoanei fizice autorizate respective.

În continuare, la data de 19.08.2013, suspectul Stoica Ionel-Cătălin a falsificat ordinul de deplasare(delegație), emis de A.J.F.P. Argeș, prin menționarea, în cuprinsul acestui act, a faptului că, în perioada 19.08.2013 – 21.08.2013, s-a deplasat, cu autoturismul personal, la adresa persoanei fizice autorizate, pentru a efectua inspecția fiscală. Ulterior, a folosit acest înscris falsificat, în vederea decontării cheltuielilor de transport.

Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel