Soția unui lider PNL pierde postul de rector

Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa a consumat bugetul aferent anului 2015, în primele şapte luni ale anului. Personalul didactic şi cel auxiliar din instituţia de învăţământ îşi vor primi salariile de la Ministerul Educaţiei.

"Preocuparea mea ca parlamentar de Caraş-Severin a fost doar ca personalul universitar să nu rămână neplătit pe ultimele patru luni ale anului. Există un act de control al Corpului Ministrului Educaţiei, care va stabili eventuale neregului în actul de administrare din ultimii ani. Parlamentarii PSD de Caraş-Severin nu doresc să se implice în disputele interne din universitate şi în păstrarea autonomiei universitare, doar că în continuare vom milita pentru salvarea învăţământului superior din Reşiţa", a declarat, sâmbătă, deputatul PSD de Caraş-Severin, Ion Mocioalcă.

În lipsa unui plan de redresare al universităţii, instituția va fi preluată de Universitatea de Vest Timişoara, moment în care soția lui Sorin Frunzăverde, Doina Frunzăverde pierde postul de rector. 

Problemele financiare ale UEMR au debutat odată cu introducerea camerelor de supraveghere la examenul de bacalaureat, sistem care a demonstrat că absolvenţii de liceu sunt slab pregătiţi. Pe lângă criza de studenţi, problemele sunt şi de ordin financiar, întrucât lipsa din bănci a tinerilor a atras după sine şi o slabă finanţare. Alte probleme au apărut în vară. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ au efectuat cercetări într-o cauză penală având ca obiect infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi dare de mită, săvârşite de unele cadre didactice universitare şi studenţi. Prin urmare, la nivel de conducere s-a luat în discuţie varianta unei fuziuni cu universitatea timişoreană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel