SNSPA atrage atenţia asupra "proliferării unor discursuri nocive pentru democraţia românească şi contrare direcţiei europene a României"

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

SNSPA solicită, printr-un comunicat de presă, o reacţie fermă din partea societăţii în faţa discursului extremist, xenofob şi antisemit.

"Comunitatea academică din SNSPA constată cu îngrijorare o intensificare a prezenţei în spaţiul public şi mediatic românesc a unui discurs ce încearcă să relativizeze şi să cauţioneze evenimente şi actori politici condamnabili, ce aparţin unei istorii întunecate a României şi a umanităţii. Este vorba despre lideri şi actori politici recunoscuţi pentru atitudini, decizii şi acţiuni profund anti-democratice, extremiste, xenofobe şi antisemite, transmite Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative printr-un comunicat de presă.

Proliferarea unui astfel de discurs este nocivă pentru democraţia românească şi contrară direcţiei europene a României. Acesta nu îşi are locul într-o societate civilizată, care manifestă respect faţă de oameni, faţă de drepturile fundamentale ale omului şi faţă de una dintre cele mai mari drame ale istoriei umanităţii, Holocaustul. Orice persoană publică are datoria de a respecta memoria milioanelor de oameni care au fost ucişi în masă fără vină şi de a avea un discurs public corespunzător, care să nu arunce în derizoriu această dramă a umanităţii. SNSPA condamnă ferm antisemitismul, rasismul în toate ipostazele şi manifestările lor.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, apel la actorii din spaţiul public



În calitate de Şcoală de guvernare, SNSPA face apel la toţi actorii spaţiului public românesc să dea dovadă de responsabilitate şi de deferenţă faţă de trecut. Considerăm urgentă o reacţie a societăţii civile, a comunităţilor academice, a organizaţiilor profesionale şi, bineînţeles, a mass-mediei. Negarea faptelor documentate istoric este un act de complicitate la crimele întâmplate în acei ani. La fel de nocivă este şi indiferenţa faţă de aceste manifestări.

Considerăm cultivarea memoriei Holocaustului ca parte fundamentală a educaţiei democratice. Din acest motiv, nu putem ignora aceste declaraţii, pe care le condamnăm cu toată fermitatea", transmite SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative) printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel