Snoopy va zbura în misiunea Luna Artemis I a NASA

Sursa foto: NASA
Sursa foto: NASA

De mai bine de 50 de ani, îndrăgitul personaj Snoopy a contribuit la misiunile NASA, inspirând generații să viseze.

NASA a împărtășit o asociere cu Charles M. Schulz și Snoopy de la misiunile Apollo și continuă sub Artemis cu noi activități educaționale. Snoopy va călări ca indicator de gravitate zero pe Artemis I, anunță www.nasa.gov 

Artemis I este un test de zbor fără echipaj al rachetei Space Launch System (SLS) și al navei spațiale Orion în jurul Lunii. Indicatorii de gravitate zero sunt obiecte mici transportate la bordul navelor spațiale care oferă un indicator vizual atunci când o navă spațială atinge imponderabilitate microgravitației.

Fără astronauți la bordul lui Orion, Snoopy va contribui la împărtășirea călătoriei cu lumea în timp ce călărește în cabină cu un manechin și alți doi „pasageri”. Pentru zborul lui Snoopy în misiunea Artemis I, el va fi îmbrăcat într-un costum de zbor portocaliu personalizat, complet cu mănuși, cizme și o emblemă NASA.

Peanuts lansează o nouă suită de videoclipuri scurte împreună cu partenerul său, GoNoodle, pentru a încuraja copiii să învețe despre gravitație, lucrul în echipă și explorarea spațiului în timp ce îl urmăresc pe Snoopy în călătoria lui Artemis I. Pe lângă Snoopy, un stilou din studioul Peanuts al lui Charles M. Schulz va merge în călătoria pe Artemis, înfășurat într-o bandă desenată cu tematică spațială, ca parte a unei colecții de amintiri selectate de NASA pentru a zbura la bordul navei spațiale Orion.

Un nou sezon din „Snoopy in Space” va fi lansat și pe Apple TV+, care explorează planetele și ce condiții sunt necesare pentru a găsi viață în univers. NASA a sprijinit Peanuts cu seria prin recenzii ale conținutului STEM și informații despre misiunea NASA.

Aflați mai multe despre Artemis https://www.nasa.gov/artemis 

NASA a făcut anunţul: Misiunea Dart a reușit să devieze cu succes asteroidul de la traiectoria sa

Nava misiunii Dart a percutat ţinta, asteroidul Dimorphos, care este satelitul unui asteroid mai mare numit Didymos. Dispozitivul NASA a reuşit astfel să-l deplaseze, reducându-i orbita cu 32 de minute, a declarat directorul agenţiei spaţiale, Bill Nelson, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ar fi fost deja „considerat ca un succes imens” dacă (nava) ar fi redus orbita doar cu aproximativ 10 minute. „Dar de fapt a redus-o cu 32 de minute”, a adăugat Bill Nelson. Cu această misiune, „NASA a dovedit că putem apăra planeta”, a spus el. Dimorphos, situat la aproximativ 11 milioane de kilometri de Pământ în momentul impactului, are un diametru de aproximativ 160 de metri şi nu prezintă niciun pericol pentru planeta noastră.

Dacă obiectivul rămâne relativ modest în comparaţie cu scenariile de dezastru ale filmelor ştiinţifico-fantastice precum „Armageddon”, această misiune fără precedent de „apărare planetară”, numita Dart (lance), este prima care testează o astfel de tehnică. Aceasta permite NASA să se antreneze în cazul în care un asteroid ar putea lovi Pamântul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel