SNC-Lavalin, acord cu o companie chineză pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Compania candiană Candu Energy, subsidiară a grupului SNC-Lavalin Group, a semnat, joi, un acord cu General Nuclear Power Corporation din China pentru a construi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, potrivit The Globe and Mail.

Banca de Industrie și Comerț a Chinei ar fi fost de acord, în luna iunie, să ofere 9 miliarde de dolari pentru finațarea proiectului de la Cernavodă. Presa canadiană reamintește că anul trecut grupul chinez a semnat o scrisoare de intenție cu Nuclearelectrica în vederea construirii celor două reactoare, însă cele două părți nu au reușit să încheie până acum un acord comercial.

Citește și: Constantin Niță: "România poate ajunge la un acord cu China pentru reactoarele de la Cernavodă"

Grupul canadian a mai semnat un memorandum de înțelegere cu partea chineză pentru mai multe proiecte de energie și minerit. Unul dintre ele este continuarea activității grupului canadian în China pentru dezvoltarea tehologiei avansate de tip CANDU, scrie hotnews.

Compania canadiană deține drepturile de proprietate intelectuală pentru tehnologia Candu și va participa la proiectarea și realizarea proiectului reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel