SNAP, suport juridic pentru polițiștii din scandalul plăcuțelor de înmatriculare

mașină anti-psd
mașină anti-psd

SNAP acordă suport juridic polițiștilor care au fost implicați în scandalul plăcuțelor de înmatriculare cu mesajul anti-PSD.

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie va asigura, la nevoie, suport juridic poliţiştilor de frontieră şi oricărui agent de poliţie implicat în scandalul plăcuţelor de înmatriculare, potrivit unui comunicat al SNAP.

"Dacă va fi nevoie, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie va asigura suport juridic poliţiştilor de frontieră şi oricărui agent de poliţie implicat în acest caz, cu
menţiunea că doar poliţiştii de frontieră au fost instruiţi cu privire la Convenţia ONU de la Viena ratificată în 1980 de statul român, la care nu au fost depuse amendamente privind ultimele modificări. În cazul în care se va demonstra că ridicarea plăcuţelor-vedetă a fost făcută ca urmare a unui ordin politic, atunci putem vorbi şi despre conducerea unui Nou stat paralel!", afirmă SNAP.

 "Poliţia Română este suspectată, pe bună dreptate"

În data de 17 iulie 2018, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Nădlac, a pătruns în ţară un român stabilit în Suedia cu autoturismul său marca Audi, având numere de înmatriculare preferenţiale, care pot fi interpretate ca un mesaj împotriva partidului aflat la guvernare.

Potrivit SNAP, agenţii Poliţiei de Frontieră Române au procedat, conform atribuţiilor, la verificarea în bazele de date, atât a persoanei, cât şi a autoturismului, fără se constate nereguli. Apărând pe diverse reţele de socializare, în scurt timp, maşina astfel înmatriculată a devenit un subiect de presă, fiind oprită în trafic, în repetate rânduri, de echipajele de poliţie, acestea constatând că documentele sunt legale, inclusiv rovinietă plătită pentru acest autoturism.

"'Eminenţele cenuşii' din birourile Poliţiei Române, din proprie iniţiativă sau ca urmare a unor ordine primite, au efectuat o serie de demersuri către statul suedez cu
privire la numerele respective, auzind de Convenţia de la Viena asupra circulaţiei rutiere, au început să o studieze, dar se pare că au uitat de Convenţia pentru apărarea
drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, materie ce ar trebui predată în şcoală. Prin corespondenţa cu autorităţile suedeze se căuta o variantă prin care să-i fie
retrase numerele sau orice altă alternativă, astfel încât să nu mai poată circula, lăsând impresia că Poliţia Română este neputincioasă şi nu ştie cum să acţioneze în această
situaţie, legislaţia din România nefiind aliniată la cea europeană/internaţională. Grav este că, în spaţiul public, Poliţia Română este suspectată, pe bună dreptate, că acţionează la comanda politică şi că are specialişti bine plătiţi, cu salarii de excelenţă, dar care nu cunosc legea şi nu ştiu cum trebuie să acţioneze în astfel de situaţii", atrage atenţia sindicatul.

"Probabil că vinovaţi vor fi găsiţi tot agenţii de poliţie"

În opinia sindicaliştilor, în urma acestui scandal, "vinovaţi vor fi găsiţi tot agenţii de poliţie, eventual doamna poliţist care a asistat la ridicarea plăcuţelor vedetă".

"În urma acestui scandal, care depăşeşte graniţele ţării, probabil că vinovaţi vor fi găsiţi tot agenţii de poliţie, eventual doamna poliţist care a asistat la ridicarea plăcuţelor vedetă. Noi doar ne întrebăm: Ce căuta ofiţerul coordonator la faţa locului? Întâmplare sau ordin primit?! Prin natura meseriei, poliţiştii întâmpină tot felul de situaţii inedite în activitatea lor, ei având obligaţia de a aplica legea, nu de a acţiona după cum dispune un şef sau altul, de aceea solicităm tuturor agenţilor de poliţie să ceară dispoziţii scrise când au suspiciuni asupra ordinelor primite, ca să evite astfel cercetarea lor disciplinară/penală, ulterior", se mai spune în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel