SMURD, la un pas de desființare: "Am făcut toate demersurile". Localitățile vizate

elicopter smurd
Descriere foto: elicopter smurd

Serviciile SMURD de la Nădlac şi de la Vinga sunt în pericol de a fi desfiinţate.

"Am făcut toate demersurile legale pe care am putut să le facem. Din păcate, nu am găsit o soluţie, nici din partea noastră, care era cea financiară, nici din partea organelor cărora ne-am adresat. La începutul anului, după ce s-a întrezărit posibilitatea ca întreg personalul încadrat la SMURD Nădlac să treacă în structura Ministerul Afacerilor Interne, toţi angajaţii au semnat dorinţa de a se transfera la MAI, însă până în prezent nu s-a primit niciun răspuns în acest sens", a afirmat viceprimarul oraşului Nădlac, Duşan Somrak.

La rândul său, primarul comunei Vinga, Ioan Negrei, a afirmat că şi în această localitate SMURD-ul se află în aceeaşi situaţie, primăria nemaiputând să susţină acest serviciu din lipsă de fonduri.

"În maxim două luni de zile nu vom mai avea bani să susţinem SMURD-ul şi probabil vom da o hotărâre de consiliu local privind renunţarea la acest serviciu. Am făcut cel puţin două adrese către Ministerul Sănătăţii, am avut o întâlnire anul trecut la Prefectură şi o întâlnire cu reprezentanţii ISU în care ni s-a promis că se va rezolva problema. S-au semnat, de către angajaţii primăriei, acordurile că sunt de acord să fie preluaţi de ISU, dar totul a rămas la acest stadiu. Am primit ultimul răspuns că va trebui un proiect de lege, o iniţiativă parlamentară, dar asta e cale lungă până se va rezolva problema", a arătat primarul comunei Vinga.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a spus că în această situaţie este necesară intervenţia parlamentarilor şi a Guvernului deoarece cele două staţii SMURD intervin atât pentru locuitorii judeţului Arad, dar şi pentru salvarea persoanelor implicate în accidentele care se produc pe autostrada A1.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26