SMURD Hunedoara. Ambulanţa defectă, reparată pe banii paramedicilor

smurd
smurd

Paramedicii care se ocupă de gestionarea activităţii SMURD în judeţul Hunedoara vor demara o campanie de strângere de fonduri pentru a repara, prin forţe proprii, o ambulanţă.

Paramedicii din cadrul Asociaţiei Salvital, care se ocupă de gestionarea activităţii SMURD în judeţul Hunedoara, vor începe, de săptămâna viitoare, o campanie de strângere de fonduri pentru a reuşi să repare, prin forţe proprii, o ambulanţă de la modulul SMURD Simeria, care este defectă de cinci luni de zile. Preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, Petru Mărginean, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că ambulanţa ar fi trebuit reparată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, conform unui contract de comodat, însă conducerea unităţii medicale a comunicat, telefonic, că nu are fondurile necesare până la o eventuală rectificare de buget. 

Ambulanţa nu funcţionează de la începutul lunii martie

"Ambulanţa de la modulul Simeria nu funcţionează de la începutul lunii martie. Noi vom cere suspendarea contractului de comodat şi ne vom implica - asociaţia şi colegii paramedici, într-o campanie de strângere de fonduri în rezolvarea acestei probleme, ţinând cont de faptul că modulul Simeria este unul foarte important deoarece intervine la accidente pe autostrada Deva-Simeria şi nu mai există un alt serviciu de ambulanţă aici", a spus Mărginean. 

Reparaţia costă circa 40.000 de lei

Potrivit acestuia, costurile necesare pentru o reparaţie capitală a ambulanţei SMURD din oraşul Simeria se ridică la circa 40.000 de lei, bani care se speră că ar putea fi strânşi până în luna septembrie, iar maşina va fi reparată. "Vom cere sprijinul firmelor private şi persoanelor fizice. Va fi o campanie transparentă. Vom anunţa public ce sumă vom reuşi să strângem. Eu cred că vom aduna banii necesari, iar până la sfârşitul lunii septembrie această ambulanţă va fi reparată şi paramedicii de la modului SMURD Simeria îşi vor putea continua activitatea", a precizat preşedintele Asociaţiei Salvital-SMURD Hunedoara. 

Maşina poate acţiona doar la cazuri minore

Modulul SMURD Simeria funcţionează acum cu o ambulanţă care se folosea, de regulă, la intervenţiile pe munte, în zona Văii Jiului. Maşina poate acţiona doar la cazuri minore, astfel că numărul intervenţiilor a scăzut de trei ori în ultimele cinci luni. "Dacă înainte aveam o medie de 150 de intervenţii pe lună, acum numărul acestora a ajuns la 50-60. Ambulanţa pe care o avem are anumite restricţii la transportul pacienţilor. De aceea, pentru unele cazuri trebuie să vină o ambulanţă de la Deva, ceea ce dublează timpul de intervenţie", a menţionat, la rândul său, şeful modulului SMURD Simeria, Adrian Mitrescu. Modulul SMURD de la Simeria intervine pe raza oraşului şi în comunele învecinate, cumulând o zonă în care trăiesc peste 40.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel