SMFN: Marinarii vor participa la ceremoniile militare dedicate Zilei Imnului Naţional

Efective ale Forţelor Navale Române vor participa, pe 29 iulie, la ceremoniile militare dedicate celebrării Zilei Imnului Naţional în garnizoanele navale şi în Bucureşti, informează un comunicat de presă transmis, vineri, de Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Conform sursei citate, luni, ceremoniile se vor desfăşura începând cu ora 9,00 în Bucureşti (Piaţa Tricolorului) şi în garnizoanele navale Brăila (Piaţa Independenţei) şi Tulcea (Piaţa Tricolorului), iar de la ora 11,30 la Constanţa, pe faleza Comandamentului Flotei.

'La ceremoniile militare şi religioase vor fi prezente şi cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război, reprezentanţi ai administraţiei locale şi centrale, precum şi ai instituţiilor publice deconcentrate', se arată în comunicatul de presă al SMFN.

Românii serbează 21 de ani de când data de 29 iulie a fost declarată Ziua Imnului Naţional, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.

'Deşteaptă-te române' a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi, din Râmnicu Vâlcea, la data de 29 Iulie 1848, iar imediat după decembrie 1989, acest marş a devenit imnul naţional al României, fiind consfinţit prin Constituţia din anul 1991.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel