Smartphone-ul no 1, în funcție de producție și de cerere

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7
 Samsung a revenit pe prima poziţie pe piaţa smartphone în primul trimestru.
 
 
Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a redevenit cel mai mare producător mondial de smartphone în primul trimestru al acestui an, înainte chiar de lansarea noului său model Galaxy S8, datorită livrărilor de dispozitive din zona de mijloc şi low-end.

Potrivit detalor publicate miercuri de firma de cercetare de piaţă TrendForce și citate de Yonhap și Agerpres, în perioada ianuarie-martie 2017 Samsung a produs 80,1 milioane smartphone-uri, ceea ce reprezintă 26,1% din piaţa mondială pe acest segment. Pe locul secund se situează rivalul american Apple cu o cotă de piaţă de 16,9%. 

Aceste cifre arată o inversare a poziţiilor după ce în perioada octombrie-decembrie 2016 Apple a fost lider mondial pe piaţa smartphone cu o cotă de 20,3% în timp ce Samsung, afectat de scandalul Galaxy Note 7, a coborât pe poziţia secundă cu o cotă de 18,5%. 

[citeste si]

„Telefoanele accesibile şi cu performanţe ridicate din seria Galaxy J au susţinut livrările Samsung şi au contribuit semnificativ la creşterea generală a volumului producţiei de smartphone-uri ale mărcii. Samsung a fost singurul brand care a înregistrat o creştere pozitivă a volumului de producţiei în primul trimestru”, subliniază TrendForce. 

La nivel general, TrendForce estimează că în primul trimestru al acestui an producţia mondială de smartphone-uri a fost de 307 milioane unităţi, în scădere cu 23% comparativ cu trimestrul patru din 2016. În mod tradiţional însă volumul producţiei este mai mare în ultimele trei luni ale anului graţie sezonului sărbătorilor, în timp ce producţia scade în primele luni ale anului pe măsură ce comercianţii se pregătesc pentru noile dispozitive lansate primăvara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel