Slovenii spun NU căsătoriilor între persoanele de același sex

În cadrul unui referendum cu o mobilizare scăzută a alegătorilor, slovenii au respins duminică cu peste 60% din voturi, legea care autoriza căsătoria între persoanele de același sex.

Inițiatorii referendumului, cei care se opun căsătoriei homosexuale, au obținut 63,12% din voturi după numărarea a 96% dintre buletine, în timp ce susținătorii legii au beneficiat de voturile a 36,88% dintre participanții la scrutin. Numai 35,65% dintre alegători au participat la referendum, ceea ce nu a împiedicat realizarea cvorumului necesar pentru validare, transmite Agerpres.

Cei care se opuneau legii trebuiau să mobilizeze cel puțin 342.000 de alegători, dintr-un total de 1,7 milioane. Ei au reușit, conform informațiilor disponibile în acest stadiu, să mobilizeze 370.000 de votanți.

Slovenia este prima țară din fostul bloc comunist care a adoptat o lege care autoriza căsătoria între persoanele de același sex.

Legea a fost adoptată cu o largă majoritate de Parlament cu voturile stângii și ale partidului centrist al prim-ministrului Miro Cerar și aceasta acorda cuplurilor de homosexuali și de lesbiene aceleași drepturi ca și celor heterosexuale, printre care și pe cel de adopție, punctul cel mai contestat de opozanții acestui text legislativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel