Slovacia, jurnalist ucis. Președintele și premierul, scandal de proporții. Soros, acuzat de implicare

Ia proporţii criza politică din Slovacia, declanşată de asasinarea unui jurnalist de investigaţie. 

Premierul Robert Fico îl acuză pe preşedintele ţării că vrea să destabilizeze ţara şi că face jocurile filantropului american de origine maghiară George Soros. Preşedintele îi ceruse să remanieze guvernul sau să organizeze alegeri anticipate.

Premierul Fico a declarat aseară că preşedintele Andrej Kiska a depăşit limita atunci când a cerut schimbări în guvern sau alegeri înainte de termen. Şi l-a acuzat pe Kiska de tentativă de a destabiliza Slovacia. Fico a sugerat şi că preşsedintele ar unelti împreună cu controversatul George Soros.

„Ceea ce s-a întâmplat după uciderea jurnalistului şi a prietenei sale arată că are loc o încercare de a destabiliza complet această ţară. 20 septembrie, 2017. New York, Fifth Avenue. Întreb de ce şeful statului slovac a mers la o întâlnire privată cu cineva care are o proastă reputaţie. Acel cineva este domnul Soros", a spus premierul slovac Robert Fico, informează TVR.

[citeste si]

Jurnalistul de investigaţie Jan Kuciak avea 27 de ani. A fost executat în cel mai pur stil mafiot, împreună cu logodnica lui. Ancheta la care lucra viza posibile legături între personaje politice importante din Slovacia şi mafia calabreză, Ndragheta. Ancheta nu a progresat deloc. Imediat după dublul asasinat fuseseră reţinuţi opt italieni, în estul Slovaciei dar, după interogatoriu, au fost eliberaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel