Slatina: Un bărbat s-a trezit fără bani în cont. Angajatul unei bănci, acuzat de furt

Patronul unei societăţi agricole din Olt a descoperit că îi lipseau din cont peste 400.000 de lei şi a făcut imediat plângere la poliţie. Se pare că un ofiţer de credite din Slatina s-a îmbogăţit ilegal de pe urma lui.

VEZI ȘI: Mircea Badea, reacție FABULOASĂ după acuzația lui Udrea despre Oreste

Angajatul băncii din Slatina şi alţi nouă suspecţi au ajuns la audieri la sediul DIICOT Olt, după ce procurorii au făcut percehziţii la bancă şi la mai multe firme din judeţ.

Procurorii au stat astăzi câteva ore la sediul băncii din Slatina, timp în care au ridicat diverse documente și au încercat să afle cum funcționa mecanismul pus la cale de angajatul băncii.

Ofiţerul de credite a retras timp de aproape un an bani din contul unei firme agricole. Angajatul băncii a făcut un card de credit pe numele acestei firme, pe care îl alimenta regulat cu bani din cont fără ştirea proprietarului. Pentru că iniţial sumele transferate erau mici, păgubitul nu a realizat că îi dispar bani din cont. Când a verificat însă, pierduse deja 400.000 de lei.

Ofițerul de credite „ar fi extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina și București atât disponibilul de credit în valoare de 10.000 de lei în luna februarie 2014, dar și sumele pe care el le-ar fi transferat din conturile societății pe contul aferent acestui card de credit în valoare de 400.000 lei", a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, scrie Digi 24.

Reprezentanţii unităţii bancare spun că l-au concediat pe angajatul care fura.

"În urma investigaţiilor desfăşurate de Banca Transilvania la una dintre unităţile BT Slatina, s-a stabilit că unul dintre angajaţi, care avea poziţia de analist credite IMM, a avut o conduită neconformă cu normele de prudenţă bancară. Din acest motiv, banca a hotărât desfacerea contractului individual de muncă al acestuia", se arată într-un comunicat al băncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel