Slănic Prahova, accident. Microbuz RĂSTURNAT, zeci de victime. Intervenție de urgență

foto cu caracter ilustrativ
foto cu caracter ilustrativ

Un microbuz în care se aflau 19 turişti israelieni s-a răsturnat, duminică după-amiază, în Salina Slănic, în drum spre zona de circuit turistic, mai multe persoane fiind rănite.

UPDATE

Un număr de 22 de turişti israelieni, printre care opt copii, implicaţi în accidentul care s-a produs, duminică după-amiază, în subteranul Salinei Slănic, au fost transportaţi la spital, ei suferind diverse traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Potrivit sursei citate, grupul de turişti israelieni era mai mare, însă doar cei 22 au coborât în salină.

Ştirea iniţială

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, autovehiculul s-ar fi răsturnat la intrarea în salină, în tunelul care duce spre zona turistică. 


În urma incidentului, mai multe persoane au fost rănite, însă deocamdată nu se cunoaşte numărul lor. 

La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe. 

Directorul salinei, Anghel Belea, a declarat că toţi pasagerii implicaţi în eveniment au fost scoşi la suprafaţă, în zona de îmbarcare, unde vor fi evaluaţi medical, informează Agerpres.

Accidentul s-a produs pe traseul dintre suprafaţă şi mina turistică, iar la acest moment accesul în Salina Slănic nu este afectat, a precizat sursa citată. 

„Din primele informatii, microbuzul care transporta cetateni straini s-a răsturnat pe drumul care coboară către salina.

Avand in vedere numarul mare de ocupanti, la fata locului au fost trimise o autospeciala de stingere, doua autospeciale de descarcerare, doua echipaje de prima ajutor SMURD și o autospeciala pentru transport personal și victime multiple.

De asemenea, la locul intervenției au fost alertate 7 echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanta”, informează și IGSU Prahova. 

„Au fost evacuate 22 persoane, dintre care 8 copii. In acest moment are loc evaluarea medicala a persoanelor si triajul acestora, pentru acordarea primului ajutor si transportul la spital”, mai precizează IGSU.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel