Slăbește mâncând: Pastele nu îngrașă, dacă le mănânci așa. Iată cele trei reguli

Fotografie de la Jane Doan/ Pexels
Fotografie de la Jane Doan/ Pexels

Odată cu sosirea verii, sloganul dietelor revine, dar anul acesta este ceva nou: dieta cu paste. 

Deși pastele sunt adesea demonizate, consumate într-un mod sănătos și echilibrat este cel mai bun prieten al sănătății și acolo unde este nevoie vă permite să slăbiți fără efort.

Ce este dieta cu paste și cum funcționează?

Dieta cu paste, așa cum sugerează și numele, implică consumul zilnic de paste. 

Spaghetti, penne, farfalle, fusilli... pastele pot fi combinate cu un număr infinit de condimente precum uleiul de măsline sau de floarea soarelui, sos de roșii, leguminoase, legume, pește, carne, brânză. Pe scurt: nimic nu este interzis. 

Singurele două lucruri la care trebuie să aveți grijă sunt cantitățile și toppingurile: dieta cu paste se bazează pe consumul a maxim 80 g de paste pe zi, în fiecare zi timp de aproximativ o lună.

Slăbește mâncând paste

Slăbirea prin consumul de paste este o metodă extrem de sănătoasă și corectă din punct de vedere nutrițional de a pierde orice kilograme în exces.

Potrivit experților, de fapt, dieta cu paste funcționează pentru că este bogată și variată, capabilă să asigure aportul de zaharuri, carbohidrați, proteine, legume și grăsimi, potrivit publicației Grazia.

3 reguli de urmat 

Dacă vrei să încerci dieta cu paste, trebuie doar să urmezi trei reguli. 

** Pastele nu îngrașă, dacă le mănânci așa **

În primul rând, gătitul trebuie să fie ”al dente” pentru a face felul de mâncare mai digerabil. În plus, odată gătite, pastele trebuie clătite pentru a elimina excesul de reziduuri de amidon. Dacă este posibil, este mai bine să alegeți pastele integrale deoarece sunt bogate în fibre care vă vor ajuta să vă simțiți plini mai mult timp și să promovați motilitatea intestinală.

Trebuie să preferăm apoi sosurile simple, ușoare și sănătoase: deci fără mâncăruri de tip carbonara și amatriciana, pastele trebuie asezonate cu legume abundente, pește sau leguminoase, asezonate cu o lingură de ulei de măsline extravirgin de persoană.

În cele din urmă, pastele trebuie consumate fără felul principal, care va fi mutat la următoarea masă. Asta pentru că, după cum spuneam, sosul de paste în sine trebuie să conțină toți nutrienții, deci legume și proteine, și în acest fel vei fi consumat un singur fel de mâncare bine echilibrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel