SIVECO. Irina Socol, trecută din arest preventiv în arest la domiciliu

Magistrații Curții  de Apel București au admis contestația formulată de Irina Socol la decizia prin care a fost arestată preventiv. Ei au dispus înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile. De asemenea, trebuie menționat că SIVECO a depus într-un cont suma despre care procurorii DNA susțin că ar face obiectul dosarului Irinei Socol.

Pe durata arestului la domiciliu, Irina Socol  va purta un dispozitiv electronic de supraveghere, se arată în minuta deciziei CAB.

Judecătorii îi atrag atenția Irinei Socol că în cazul încălcării cu rea-credință a obligațiilor care îi revin sau a măsurilor de supraveghere, măsura arestului la domiciliu se va înlocui cu măsura arestării preventive.

Citește și: SIVECO, Irina Socol, șefa companieei, reținută

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București susțin că reprezentanții companiei Siveco România au creat un circuit infracțional format din peste 50 de societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

SIVECO, o companie pe acțiuni care exportă în zeci de țări

Irina Socol a fondat la începutul anilor '90 compania Siveco România, care este în prezent cel mai mare producator local de soft, cu afaceri totale de 65 de milioane de euro in anul 2013. De asemenea, SIVECO este un reper pe piața de soft din lume. 

Firma, cu peste 1000 de angajați, este principalul exportator român în țări precum Kazahstan sau Dubai, a avut numeroase contracte de export în Africa sau chiar în țări occidentale, unde producătorii români de înaltă tehnologie se luptă cu o concurență acerbă.

Compania a dat publicității un comunicat în care arată că acționează în deplină cooperare cu autoritățile cu privire la orice acte judiciare, în mod transparent și serios. Societatea își susține pe deplin nevinovăția și va demonstra că nici SIVECO și nici Irina Socol,  sau alți reprezentanți SIVECO nu au comis vreo ilegalitate. De altfel, firma a pus la dispoziția autorităților, într-un cont special, întreaga sumă care este considerată prejudiciu.

Societatea nu este și nu va fi afectată la nivel operațional, funcționând conform tuturor parametrilor, se arată în comunicatul companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel