Situație CIUDATĂ în Moldova. Transnistria își deschide granițele pe 1 noiembrie. Iată motivul

Autoritățile separatiste de la Tiraspol au decis să deschidă „frontiera” în data de 1 noiembrie. Motivul este întemeiat.

Comisia transnistreană pentru gestionarea pandemiei COVID-19 a decis că pe 1 noiembrie, ziua alegerilor prezidențiale în Republica Moldova, cetățenii care locuiesc în stânga Nistrului vor putea traversa așa-numita graniță, pentru a-și exercita dreptul la vot fără a cere învoire de la comisia respectivă, transmite TSV Prednestrovie.

Comisia afirmă că a adoptat această decizie ca urmare a cererilor venite din partea cetățenilor.

Voturile din Transnistria favorizeză candidații pro-ruși

Amintim că așa-numitele autorități transnistrene au prelungit măsurile restrictive până la data de 1 decembrie. În conformitate cu normele extinse, „din cauza carantinei, dreptul transnistrenilor de a părăsi republica și şi cel de a intra, pentru străini, poate fi temporar limitat”. 

De precizat că zilele trecute CEC a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru locuitorii din Transnistria, dintre care 2 în Gura Bâcului, deși inițial s-a propus deschiderea în localitatea dată a 4 secții, potrivit Deschide.md.

În cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, numeroși cetățeni transnistreni au fost transportați în dreapta râului Nistru pentru a vota. Cea mai mare parte dintre aceștia au votat cu candidatul PSRM, Igor Dodon, reprezentant al forțelor pro-ruse, care a și câștigat mandatul de președinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel