Urmărește emisiunea live


Situația din jurul Bahmutului a fost stabilizată de Forțele Kievului, transmit ucrainenii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

eful Statului major al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, a afirmat că trupele sale au reuşit să ''stabilizeze'' situaţia din zona oraşului Bahmut.

Şeful Statului major al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, a afirmat că trupele sale au reuşit să stabilizeze situaţia din zona oraşului Bahmut, epicentrul luptelor contra forţelor ruse din estul Ucrainei, conform Agerpres.

Acest oraş, care avea 70.000 de locuitori înaintea începerii invaziei ruse în Ucraina la finalul lui februarie 2022, este teatrul celei mai lungi şi celei mai sângeroase bătălii de la izbucnirea războiului. Situaţia cea mai dificilă de pe linia frontului se găseşte în jurul oraşului Bahmut, a indicat vineri seară Valeri Zalujni, în timpul unei convorbiri telefonice cu şeful Statului major al forţelor armate britanice, Tony Radakin.

Situația a fost stabilizată

Graţie eforturilor formidabile ale forţelor de apărare, reuşim să stabilizăm situaţia, a scris Zalujni pe Facebook. Potrivit Ministerului Apărării britanic, ofensiva rusă asupra oraşului Bahmut este în mare parte oprită. Comandantul forţelor terestre ucrainene Oleksandr Sîrski a anunţat joi, pe aplicaţia Telegram, că o contraofensivă ar putea fi lansată foarte curând împotriva forţelor ruse, epuizate, din apropiere de Bahmut.

Zelenski a vizitat trupele ucrainene



Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat miercuri trupele ucrainene din apropierea liniei frontului, în regiunea Donbas. De partea sa, liderul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat luni că forţele ruse ar controla aproximativ 70% din oraşul Bahmut.

În ultimele săptămâni, forţele ruse au avansat la nord şi la sud de Bahmut, reuşind să taie mai multe rute de aprovizionare ucrainene. La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel