Situația din Iran: SUA, Rusia și Israel - Reuniune 'istorică şi fără precedent' la Ierusalim

Benjamin Netanyahu și John Bolton
Benjamin Netanyahu și John Bolton

Consilierii pentru securitate naţională din Israel, SUA şi Rusia încep luni o reuniune de două zile la Ierusalim, în cadrul căreia vor fi dezbătute subiecte privind situaţia de securitate din Orientul Mijlociu şi în special Iranul, un adversar înverşunat atât al Israelului cât şi al SUA, transmite dpa.

Conferinţa este organizată într-un moment în care tensiunile dintre SUA şi Iran au crescut în ultimele zile ca urmare a doborârii unei drone americane de către Iran şi a anunţului ulterior al SUA referitoare la aplicarea de noi sancţiuni regimului de la Teheran. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a descris această reuniune ca 'istorică şi fără precedent' şi a spus că este 'o întâlnire foarte importantă pentru asigurarea stabilităţii în Orientul Mijlociu în aceste vremuri turbulente'.

Consilierul pentru securitate naţională al SUA John Bolton, consilierul pentru securitate naţională israelian Meir Ben-Shabbat şi secretarul general al Consiliului de securitate rus Nikolai Patruşev urmează să participe la întâlnirile în format bilateral şi trilateral. Conform agenţiei de ştiri TASS, Patruşev a evidenţiat că la Ierusalim, 'Rusia va ţine cont de interesele Iranului, făcându-le cunoscute israelienilor şi americanilor'. Totodată, întâlnirile se vor concentra şi asupra situaţiei din Siria, unde Iranul este prezent.

Războiul din Siria

În timpul războiului din Siria, Israelul a lansat în mod repetat lovituri aeriene împotriva ţintelor iraniene din Siria. Rusia a reuşit să menţină relaţii apropiate atât cu Iranul, cât şi cu Israelul. Într-o conferinţă de presă cu premierul Netanyahu desfăşurată duminică la Ierusalim, Bolton a avertizat Iranul că nu ar trebui 'să confunde prudenţa şi discreţia SUA cu slăbiciunea', după ce preşedintele american Donald Trump a revocat un atac împotriva ţintelor iraniene vineri. Bolton a mai declarat că 'armata noastră este reclădită, nouă şi gata de acţiune, de departe cea mai bună din lume'.

Citește și:

Tensiuni SUA - IRAN. Donald Trump: Nu vrem război, dar...

Consilier Trump, averizare Iran: să nu confunde prudenţa cu slăbiciunea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel