Situație revoltătoare la Buzău. Constantin Ionescu: 'Este de neacceptat'. Vezi datele la nivel național

Constantin Ionescu, candidat independent la Primăria Buzău, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre o problemă gravă cu care se confruntă orașul Buzău.

Peste 600 de blocuri din 32 de localităţi ale ţării ar putea intra anul acesta în reabilitare termică. Ministerul Dezvoltării a alocat 22,5 milioane de lei pentru Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Din păcate, Buzăul nu se va bucura de acest program. De ce? Pentru că nu a depus niciun proiect.

"Este de neacceptat ca Primăria Municipiului Buzău să rateze Programul național privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Nu se poate să nu aibă niciun proiect depus pentru a obține finanțarea privind reabilitatea termică. Pentru mine este o prioritate asigurarea condițiilor de viață și confort de apartamente la prețuri suportabile. Dacă voi ajunge edil la Buzău, la nivelul primăriei va funcționa o unitate de implementare a proiectelor, o echipă specializată, profesionistă care să scrie, să propună și să transmită proiecte care să îi ajute pe buzoieni. Știți cine sunt partenerii cei mai importanți în aceste proiecte? Proprietarii care au foarte mare nevoie de investiții în ceea ce înseamnă confort și în scăderea prețurilor la facturile de utilități", a declarat Constantin Ionescu pentru DC News.

"Este foarte important să delimităm politicul de administrativ. În calitatea mea de persoană liberă, voi fi capabil, din poziția de primar, să organizez aparatul administrativ atât pe direcții social-democratice, acolo unde este cazul, și totodată pe direcții liberale", ne-a mai zis Constantin Ionescu.

Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe

Lista celor 606 blocuri de locuinţe, cu 28.854 de apartamente, cuprinse în Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, cu finanţare în anul 2016, precum si Centralizatorul creditelor bugetare alocate pe unităţi administrativ-teritoriale în anul 2016 au fost publicate în Monitorul Oficial.

Vasile Dincu, ministrul Dezvoltarii Regionale, a semnat Ordinul nr. 292/2016 pentru aprobarea Programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, cu finanţare în anul 2016.

Finanţarea Programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe se asigură în limita sumelor alocate anual cu această destinaţie.

[citeste si]

Primesc finantare pentru reabilitarea termica 606 blocuri, 33 de unitati administrativ teritoriale.

Aproape 40% din suma alocata va fi directionata catre primele cinci unitati administrativ teritoriale in functie de suma alocata.

Astfel, cea mai mare suma o va primi Sectorul 3 de peste 3 milioane de lei. Acesta este urmat de Sectorul 2 cu peste 2 milioane lei. Pozitia a treia este ocupata de Titu, din judetul Dambovita cu peste 1,9 milioane lei. Pe locurile patru si cinci se afla Buftea din judetul Ilfov cu peste 1,5 milioane lei si Targu Jiu, Gorj cu peste 1,1 milioane lei.

Consultați situația AICI la nivel național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel