Situație revoltătoare într-o școală. Părinții nu-și lasă copiii la ore

Părinţii mai multor elevi de la o clasă întâi a Şcolii gimnaziale nr. 29 ''Mihai Viteazul'', din municipiul Constanţa, sunt nemulţumiţi de condiţiile în care aceştia vor studia - o sală de clasă de circa 20 de metri pătraţi pentru 28 de şcolari şi au anunţat că luni, în prima zi a noului an de învăţământ, nu îşi vor lăsa copiii să intre la ore.

Unul dintre părinţii revoltaţi, tatăl unei eleve, a declarat, joi, în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, că respectiva sală de clasă are lăţimea de circa trei metri şi jumătate, fiind vorba de un fost laborator unde copiii sunt puşi să înveţe pentru că numărul elevilor înscrişi la Şcoala nr. 29 este peste capacitatea instituţiei.

Ne-au fost prezentate clasele de studiu, am intrat în această clasă unde vor studia copiii începând cu acest an, este una foarte mică. Iniţial când am intrat, era plin de mucegai, mirosea foarte urât. Lăţimea clasei este de aproximativ 3 metri şi jumătate, sunt două rânduri de bănci, pentru un efectiv în acest an de 28 de copii. (...) Nemulţumirea noastră este că la noi în şcoală aceşti copii nu au posibilitatea să înveţe ca ceilalţi copii, sunt foarte multe clase mari, aerisite. (...) Am solicitat şi noi o clasă la fel ca celelalte din şcoală. (...) Am înţeles că este o anexă, un laborator tehnologic transformat în clasă de studiu pentru copii de clasa întâi, a afirmat Daniel Chiparu.

[citeste si]

Potrivit acestuia, în anul şcolar trecut, la Şcoala nr. 29 au fost înscrişi în clasa pregătitoare mai mulţi copii, fiind create cinci clase în loc de patru. Am înţeles că nu sunt spaţii. Spaţiile nu sunt pentru că anul trecut, la clasa pregătitoare au fost înscrişi foarte mulţi copii, iniţial trebuiau să fie 100 de copii, au apărut pe site 100 de locuri, după prima etapă de înscriere au apărut 110 copii. (...) Presupun că a fost şi a doua etapă de înscriere pentru că s-a ajuns la 125 pe site-ul şcolii (...). Când a început anul şcolar au apărut în jur de 149 de copii înscrişi pentru clasa pregătitoare, a spus Chiparu. El a menţionat că părinţii nemulţumiţi nu îşi vor lăsa luni copii să intre la cursuri în respectiva sală de clasă. Referitor la situaţia creată, părinţii copiilor care trebuie să înveţe în fostul laborator au anunţat că au depus memorii la administraţia locală, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Ministerul Educaţiei şi susţin că vor depune o plângere şi la Parchet, pentru a se verifica modul în care s-a făcut înscrierea elevilor la Şcoala nr. 29. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel