Situație fără precedent: Parisul atacă direct un ministru britanic

Foto: Facebook Boris Johnson
Foto: Facebook Boris Johnson

Șeful diplomației franceze face o afirmație fără precedent la nivel înalt. El îl atacă direct pe noul ministru de Externe britanic. 

Marea Britanie a numit la conducerea Ministerului de Externe un mincinos cu spatele la zid, într-o perioadă în care este nevoie de cineva de încredere în acest rol, a declarat şeful diplomaţiei franceze Jean-Marc Ayrault. S-a referit la omologul său Boris Johnson, potrivit Realitatea.

"Nu sunt îngrijorat deloc în legătură cu Boris Johnson, dar (...) în timpul campaniei a minţit mult poporul britanic, iar acum el se află cu spatele la zid", a spus Ayrault pentru postul de radio Europe 1. "Este cu spatele la zid pentru a-şi apăra ţara, dar chiar şi cu spatele la zid, relaţia cu Europa ar trebui să fie clară", a adăugat ministrul de francez de externe.

"Am nevoie de un partener cu care să pot negocia şi care să fie transparent, credibil şi de încredere (...). Nu putem lăsa această situaţia ambiguă, neclară să continue (...) numai în interesul britanicilor", a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel