Situație critică la TVR. PSD, lovitură în Parlament. Cioloș l-a refuzat pe Zgonea

TVR este, din nou, într-o situație extrem de gravă. De această dată a fost votat Consiliul de Administrație, dar nu și președintele-director al SRTv. Potrivit informațiile publicate de dcnews.ro, PSD o voia tot pe Irina Radu. Acesta ar fi și motivul pentru care parlamentarii PSD, deși prezenți, nu l-au votat pe George Orbean. 

Plenul reunit al Parlamentului a dat 139 de voturi pentru și 59 împotriva numirii lui Georghe Orbean pentru funcția de președinte-director al SRTv. Parlamentarii PSD, prezenți, nu au votat, și votul a fost nul, pentru că nu s-a atins cvorumul de 272 de voturi. Miercuri e ultima zi a mandatului Irinei Radu. De joi, adică de mâine, nimeni nu își va mai asuma responsabilitatea funcției, ceea ce va duce la un blocaj în TVR. 

Potrivit surselor Agerpres, Guvernul nu intenţionează să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să numească un director general interimar la TVR. A existat o discuţie între preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi premierul Dacian Cioloş pe această temă în cursul zilei de miercuri. Opinia premierului este că problema TVR trebuie rezolvată de către Parlament, au explicat sursele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel