Situație critică în Dej: 50.000 de locuitori, FĂRĂ APĂ de trei zile

Aproximativ 50.000 de locuitori ai municipiului Dej şi ai comunelor limitrofe stau fără apă de trei zile. 

Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a declarat vineri presei că primăria a amplasat în cartiere rezervoare cu apă industrială.

”De miercuri s-a sistat apa în Dej în urma efectuării unei lucrări de racordare la conducta magistrală de alimentare a municipiului a localităţii Nima de către o firmă privată care a câştigat licitaţia organizată de Compania de Apă Someş. A fost o lucrare nepregătită, a cedat racordul, au înlocuit piesa, aceasta nu a rezistat, a cedat din nou iar acum se va pune a treia oară. Lucrarea nu trebuia efectuată în această perioadă. Sunt afectaţi de lipsa apei 40.000 de locuitori ai Dejului şi 10.000 de locuitori din comunele limitrofe, care trebuie să suporte lipsa de profesionalism a unor oameni care nu ştiu să efectueze o lucrare de calitate, pe măsura aşteptărilor. Primăria Dej a distribuit apă potabilă şi industrială pentru grupurile sanitare la unităţile de învăţământ şi a amplasat 30 de rezervoare de 1.000 de litri de apă industrială în cartiere, tot pentru grupurile sanitare”, a spus primarul Dejului.

[citeste si]

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someş, Lucian Croitoru, a declarat că se lucrează pentru remedierea problemei.

”Marţi trebuia să fie executată o cuplare a unei reţele noi făcută de comuna Mintiu Gherlii în zona Buneşti - Nima la aducţiunea de apă Gherla - Dej. Proiectul aparţinea Primăriei Mintiu Gherlii iar Compania de Apă Someş a fost rugată să contracteze o firmă în urma unei licitaţii publice. S-au executat până acum sute de cuplări similare la reţeaua noastră de apă şi trebuia ca şi aceasta să decurgă fără a se livra apă cu presiune scăzută sau să aibă loc sistarea alimentării cu apă. Din păcate, au fost întâmpinate dificultăţi cauzate de terenul zonei unde urma să fie efectuat cuplajul, astfel că acesta a cedat de mai multe ori. Cuplajele nu au ţinut, astfel că s-a comandat o altă piesă pentru remedierea situaţiei”, a precizat Lucian Croitoru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel