Site-ul web al Parlamentului European s-a confruntat miercuri cu un atac cibernetic

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Un oficial a dat vina pe grupul de hacking pro-rus Killnet pentru atacul DDoS.
 

Site-ul web al Parlamentului European s-a confruntat miercuri cu un atac cibernetic ”sofisticat” care i-a perturbat serviciile la câteva momente după ce membrii au votat pentru a declara Rusia drept stat sponsor al terorismului, potrivit Politico.

”Confirm că Parlamentul a fost supus unui atac cibernetic extern”, a declarat Dita Charanzová, europarlamentar ceh și vicepreședinte al Parlamentului responsabil cu securitatea cibernetică.

Un alt oficial înalt al Parlamentului a declarat că ”ar putea fi cel mai sofisticat atac pe care l-a cunoscut Parlamentul până acum”.

Atacul este ceea ce este cunoscut sub numele de atac distribuit de refuzare a serviciului (DDoS), în care cantități masive de trafic sunt trimise către servere în încercarea de a bloca utilizatorii de internet să acceseze site-uri web.

Atacurile DDoS sunt folosite de grupurile de hacking pentru a perturba și provoca haos. A apărut ca instrumentul preferat al grupurilor ruse de hacking precum Killnet, în special ca o modalitate de a protesta împotriva deciziilor politice din țările europene de a sprijini Ucraina în război.

Atacul asupra site-ului Parlamentului European vine după ce Camera a votat miercuri adoptarea unei rezoluții prin care Rusia declară stat sponsor al terorismului din cauza atacurilor Moscovei asupra țintelor civile din Ucraina.

"Avem un indiciu puternic că este de la Killnet, hackerii cu legături către Rusia într-adevăr. Acestea sunt informațiile mele, dar sunt sub control. A tăiat doar accesul extern la site-ul Parlamentului”, a declarat Eva Kaili, deputat elen și vicepreședinte al Parlamentului European.

„În această dimineață, Rusia a fost încă desemnată ca stat terorist într-o rezoluție oficială. În această după-amiază, întreaga rețea se prăbușește în Parlamentul European”, a postat pe Twitter Alexandra Geese, europarlamentarul Verzilor Germani.

Centrul național de securitate cibernetică din Belgia a confirmat că există o investigație la nivelul UE, dar nu a putut oferi informații suplimentare în acest sens.

Citește și:

Parlamentul European recunoaște Rusia ca ”stat sponsor al terorismului”

Textul a fost aprobat cu o mare majoritate în plenul de la Strasbourg cu 494 de voturi pentru, 58 împotrivă și 44 abțineri.

Rezoluția subliniază ”că atacurile și atrocitățile intenționate ale forțelor ruse și ale împuterniciților acestora împotriva cetățenilor, distrugerea infrastructurii civile și alte încălcări grave ale dreptului internațional și umanitar sunt toate acte de teroare și crime de război”. Din acest motiv, europarlamentarii declară Rusia un stat sponsor al terorismului care ”folosește mijloace teroriste”, potrivit Europa.eu.

Declarația, deocamdată, este doar un semnal politic

Formal, ”UE nu poate declara în prezent statele drept sponsori ale terorismului în mod oficial”, explică Parlamentul European într-o notă. În acest scop, Strasbourg ”invită UE și țările sale să creeze un cadru juridic adecvat”.

Acest lucru, continuă Eurocamera, ”ar declanșa o serie de măsuri împotriva Moscovei și ar duce la restricții serioase în relațiile UE cu Rusia”. Strasbourg invită, de asemenea, Consiliul UE să adauge organizația paramilitară ”Grupul Wagner” și alte grupuri armate, miliții și delegații finanțate de Rusia pe lista subiecților teroriști ai UE. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel