Sit arheologic, cu oseminte umane, găsit pe şantierul drumului expres Craiova - Pitești

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un sit arheologic a fost descoperit în timpul lucrărilor pentru Drumul expres Craiova - Pitești. 

Au fost făcute mai multe săpături arheologice de către reprezentanții Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în baza autorizației.

Polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliție Rurală Pielești, județul Dolj, s-au sesizat din oficiu după ce au văzut, pe o rețea de socializarea, că pe raza comunei Ghercești, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite.

Polițiștii au mers la fața locului și au stabilit că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuarii lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești.

Aici sunt efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii.

„În situl arheologic pe o porțiune de aproximativ un km se găsesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi se găsesc oseminte”, spun polițiștii.

Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel