Sistemul fermoar - lista PSD-PNL la europarlamentare 2024. Marea absență dintre candidați

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Ramona Chiriac este prima pe lista comună la alegerile europarlamentare PSD-PNL.

Şefa Reprezentanței Comisiei Europene în România va fi urmată de Mihai Tudose de la PSD şi Rareş Bogdan de la PNL. 

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a spus, la Digi 24, că PSD şi PNL îşi propun să obţină cel puţin 17 mandate de eurodeputat, el subliniind că este de părere că acest număr poate fi depăşit. 
 

Sistemul fermoar

La lista de la europarlamentare va fi sistemul fermoar, a mai zis Vasile Dîncu. Prima este Ramona Chiriac. Apoi, pe listă, vin un candidat de la PSD, un candidat de la PNL. Ca urmare, în primele 18 poziții - eligibile cu șanse fiind 17 - vor fi 10 PSD, 8 PNL. Bomba acum vine: pe lista PSD, conform unor surse DC News, nu este niciun candidat de la organizația din București. Vorbim totuși despre cea mai mare organizație PSD din România și tocmai aceasta nu are reprezentant pe lista de la europarlamentare. Rămâne de văzut care va fi lista finală la europarlamentare PSD-PNL, dar un lucru este cert: se aplică sistemul fermoar, iar lista începe cu PSD.

VEZI ȘI: Alegeri 2024. Chirieac: Trebuia mers cu acești candidați. Ei aveau o expertiză cuprinzătoare, dar nu s-a dorit:

https://www.dcnews.ro/alegeri-2024-chirieac-trebuia-mers-cu-acesti-candidati-ei-aveau-o-expertiza-cuprinzatoare-dar-nu-s-a-dorit_952697.html

În perioada 6-9 iunie 2024, milioane de europeni vor participa la conturarea viitorului democrației europene cu ocazia alegerilor europene.

Este un moment unic în care putem decide toți împreună viitorul Uniunii Europene. Faptul de a vota este întotdeauna important, indiferent dacă este la nivel local, național sau european. Este o ocazie excelentă de a îți exprima punctul de vedere despre subiecte care contează pentru tine.

În data de 19 martie începe perioada de depunere la biroul electoral central  a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.

De asemenea, în termen de 10 zile de la începerea perioadei electorale, dar nu mai târziu de 21 martie 2024, vor fi stabilite modelele ștampilelor electorale și modelul timbrului autocolant.

În termen de 10 zile de la data constituirii Biroului Electoral Central, dar cel mai târziu în data de 27 martie 2024, se va încheia perioada de depunere la biroul electoral central a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024.

Cu cel puţin 24 de ore înaintea tragerii la sorți a celor 3 judecători în biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, cel mai târziu la data de 9 aprilie, se va aduce la cunoștință publică data la care va avea loc această tragere la sorți. Mai multe detalii, aici:

https://www.dcnews.ro/guvernul-a-aprobat-calendarul-alegerilor-europarlamentare-si-locale-2024-pe-12-martie-incepe-perioada-electorala_952103.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel