Sistemul de gestionare a apei din oraşul german Augsbourg, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Sistemul de gestionare a apei de la Augsbourg, Germania, inclus sâmbătă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cuprinde o reţea de canale, turnuri de apă şi fântâni care contribuie, de mai bine de opt secole, la influenţa şi bogăţia acestui oraş bavarez, potrivit AFP.

'Istoria apei la Augsbourg este legată de bogăţia culturală şi artistică a acestui oraş (...). Augsbourg a considerat apa ca pe un bun atât de preţios, încât a încercat în permanenţă să-l protejeze', a explicat pentru AFP Thomas Weitzel, şeful departamentului cultural al acestui oraş turistic situat la nord-vest de München.

'A existat încă de la începutul epocii moderne un sistem de alimentare cu apă potabilă pentru locuitorii oraşului', a mai explicat acesta. Oraşul, cu o vechime de două mii de ani, este traversat de un afluent al Dunării, Lech, care se desparte apoi în mai multe canale. Această reţea vastă a transportat apa începând cu secolul al VIII-lea, în special datorită celei mai vechi staţii de epurare din Europa Centrală, construită în 1416. Apa a contribuit în mod esenţial la dezvoltarea economică a oraşului care a devenit un important centru de producţie a materialelor textile şi a papetăriei. Numeroşi artizani au utilizat energia hidraulică în activităţile meşteşugăreşti În secolul al XIX-lea, oraşul a devenit un important centru industrial. De asemenea, Augsbourg are 500 de poduri mai multe ca la Veneşia, potrivit municipalităţii.

Apa a permis totodată construcţia unor fântâni admirate de turişti. Fondat de romani, oraşul este unul dintre cele mai vechi din Germania. A cunoscut perioada sa de glorie în timpul Renaşterii şi rămâne, prin bogăţia patrimoniului arhitectural, una dintre atracţiile turistice majore din Bavaria şi unul dintre locurile emblematice de pe traseul romantic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel