Sistemul cardurilor de sănătate, picat. Deputat PNL, reacţie după declarația purtătorului de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici

Daniel Osmanovici
Daniel Osmanovici

Deputatul PNL Antoneta Ioniță, membru în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților, şi-a exprimat punctul de vedere referitor la declarația purtătorului de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici. 

"Domnule Osmanovici, pacienții nu mor oricum! Viața le este pusă în pericol pentru că în funcții publice se găsesc oameni ca dumnevoastră!

Cinismul atinge cote nebănuite la nivelul celor care sunt în funcții de conducere la nivelul Ministerului Sănătății și CNAS. Pentru ministrul Sorina Pintea românii sunt infractori, pentru secretarul de stat Cristian Grasu este prea puțin important dacă pacienții bolnavi de cancer ajung să fie consultați de un computer tomograf, iar pentru purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, "oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistemul" care administrează cardurile de sănătate.

Dând dovadă de o atitudine mizerabilă, purtătorul de cuvânt al CNAS a continuat: "acum dacă a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ în România?" Da, domnule Osmanovici, pentru cei mai mulți pacienți, orice vizită la doctor este cea mai mare nenorocire, mai ales că mulți dintre ei așteaptă rețete pentru medicamente fără de care nu pot trăi!

Răspunsul funcționarului CNAS reprezintă, în realitate, atitudinea Ministerului Sănătății, impasibil dupa 18 zile în care platforma online care gestionează cardurile naționale de sănătate nu funcționează. Acum, numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, care oricum riscă să plătească din buzunar operațiunile pe care le fac fără a le putea valida în sistem, fără a verifica calitatea de asigurat.

Nu mă aștept ca domnul Osmanovici să demisioneze. Pentru oamenii care ocupă fotoliile călduțe din Ministerul Sănătății și CNAS contează doar interesul lor personal, și nu al pacienților!", a transmis Antoneta Ioniţă, potrivit unui comunicat de presă.

Sistemul cardurilor de sănătate, nefuncţional de peste două săptămâni

Sistemul naţional care gestionează verificarea cardurilor de sănătate este nefuncţional de mai bine de două săptămâni şi, conform CNAS, o tentativă de repornire ar putea avea loc pe 18 iulie. Până la repornire, însă, pacienţii şi medicii de familie sunt într-o situaţie critică. Într-o intervenţie la RFI, purtătorul de cuvânt al CNAS a dat asigurări că medicii pot folosi sistemul offline, fără teamă de amenzi, dar a oferit şi un răspuns cinic, după ce a fost întrebat dacă anumite persoane ar putea muri din cauza acestor erori.

"Oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem. Sunt cinic, dar nu vreau să spun că dacă acum a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planetă. Recunosc că nu e cea mai fericită declaraţie", a declarat Daniel Osmanovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel