Sistem avertizare populaţie. IGSU, precizări de ultimă oră despre RO-ALERT

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a derulat procedura de achiziție publică pentru implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de Urgență “RO-ALERT”.

"Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr.72 din data de 5 octombrie 2017, instituția noastră, aflată în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost desemnată autoritate contractantă pentru achiziția, în regim de urgență, a echipamentelor hardware, aplicațiilor software și a serviciilor de instalare, precum și pentru punerea în funcțiune aferentă acestora, necesară operaționalizării sistemului RO-ALERT", precizează IGSU într-un comunicat remis DC News.

"Astfel, ulterior constituirii grupurilor de lucru pentru identificarea soluțiilor care să optimizeze funcționalitatea sistemului, personalul specializat din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al IGSU a procedat la inițierea și derularea procedurii de achiziție, astfel încât până la finalul acestui an, acest sistem de avertizare rapidă a populației în situații de urgență să devină operațional, la nivel național", precizează sursa citată.

Conform prevederilor legale, la procedura de achiziție au fost invitați 14 potențial ofertanți, iar până la data și ora limită prevăzute pentru depunerea ofertelor, IGSU a primit 4 astfel de documentații.

În urma procedurii de negociere, fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, SC TELEKOM ROMÂNIA COMMUNICATIONS SA a fost desemnată câștigătoarea procedurii de achiziție, urmând ca aceasta să furnizeze produsele hardware și software, conform aceleiaşi surse. De asemenea, compania menționată va implementa sistemul RO ALERT, în conformitate cu cerințele autorității contractante, în termenul prevăzut în documentația de atribuire.

Conform dispoziției Guvernului României, pentru implementarea sistemului RO-ALERT a fost alocată suma de 30.400 mii lei din Fondul de Rezervă bugetară. În urma derulării rundelor de negociere, s-a obținut o reducere substanțială a prețului de contract, acesta fiind în valoare de aproximativ 13.000 mii lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel