Siria - SUA, mișcare strategică

Americanii își doresc ca o forță arabă să ia locul soldaților americani se află acum în Siria.

Guvernul american vrea să creeze o forţă arabă care să înlocuiască prezenţa sa militară în Siria şi să ajute la stabilizarea nord-estului ţării, după înfrângerea grupării jihadiste Statul Islamic, a dezvăluit marţi publicaţia The Wall Street Journal (WSJ), citată de agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres. 
Potrivit ziarului, care citează surse din administraţia americană, Washingtonul vrea ca Arabia Saudită, Qatarul şi Emiratele Arabe Unite (EAU) să contribuie cu miliarde de dolari la reconstruirea nordului Siriei şi să trimită trupe în regiune.

John Bolton, noul consilier de securitate naţională al preşedintelui SUA, Donald Trump, a vorbit recent cu şeful serviciilor de informaţii egiptene pentru a afla dacă şi Cairo ar dori să participe la acest plan, conform WSJ.

[citeste si]

Trump vrea ca SUA să plecec din Siria

Trump a reiterat în ultimele luni dorinţa sa de a accelera plecarea celor 2.000 de soldaţi americani din Siria, unde aceștia luptă împotriva Statului Islamic împreună cu miliţiile kurde. 
Scopul acestei noi forţe arabe, potrivit ziarului, ar fi continuarea colaborării cu miliţiile susţinute de SUA, pentru a împiedica revenirea grupării jihadiste, şi, în acelaşi timp, de a împiedica preluarea controlului în această zonă de către forţe susţinute de Iran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel