Siria: Retragerea miliţiei kurde din Manbij şi Kobani în centrul discuţiilor Erdogan-Putin

Turcia şi Rusia vor discuta despre retragerea miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG) din oraşele siriene Manbij şi Kobani din nordul Siriei în cadrul unor convorbiri bilaterale la vârf săptămâna viitoare la Soci, a confirmat duminică ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, citat de Reuters.

Ankara a convenit joi cu Washingtonul să-şi suspende ofensiva în nord-estul Siriei timp de cinci zile pentru a permite YPG să se retragă dintr-o regiune unde Turcia vrea să instituie o "zonă de securitate".

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va deplasa marţi la Soci pentru o întâlnire de urgenţă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Într-un comunicat difuzat anterior de Kremlin se menţiona că cei doi lideri doresc "să pună accentul pe necesitatea prevenirii unui conflict între unităţile turce şi siriene".

Într-un interviu acordat postului de radio Kanal 7, Cavusoglu a declarat că Turcia se aşteaptă ca YPG să se retragă din zonele în care guvernul sirian, susţinut de Moscova, şi-a desfăşurat forţe în nordul Siriei.

Ministrul turc a mai spus că Turcia nu doreşte să vadă nici măcar un combatant YPG în "zona de securitate" la sfârşitul perioadei de armistiţiu. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel