Siria: Preşedintele în exerciţiu al Consiliului de Securitate al ONU face apel la protejarea civililor

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului de Securitate al ONU, ambasadorul sud-african Jerry Matthews Matjila, a lansat miercuri un apel către Turcia pentru ''protejarea civililor şi exercitarea unui maxim de reţinere în operaţiunile militare din Siria'', transmite AFP.

Diplomatul sud-african, care prezidează Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite în luna octombrie, şi-a exprimat speranţa că o reuniune a acestei instanţe internaţionale va avea loc extrem de rapid, el făcând parte dintre autorii rezoluţiilor privind Siria pentru convocarea unei astfel de sesiuni de urgenţă. Pe plan umanitar în Siria, este vorba despre Belgia, Germania şi Kuweit.

Jerry Matthews Matjila s-a exprimat înaintea începerii unei reuniuni consacrate situaţiei din Republica Democrată Congo.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri lansarea unei noi operaţiuni militare contra miliţiilor kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), susţinute de Occident, dar considerate organizaţie teroristă de Ankara.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26