Siria: Forţele kurde au îndeplinit în totalitate condiţiile armistiţiului (lider kurd)

Forţele kurde au îndeplinit ''total'' condiţiile acordului de armistiţiu negociat între Turcia şi Statele Unite în nordul Siriei, a declarat marţi un lider kurd pentru AFP, cu câteva ore înainte de expirarea acordului, scrie Agerpres după o relatare AFP.

"Am respectat pe deplin condiţiile încetării focului (...) şi ne-am retras toţi luptătorii şi forţele de securitate din zona operaţiunilor militare de la Ras al-Aďn la Tal Abyad', a declarat Redur Khalil, unul dintre comandanţii Forţelor democratice siriene (FDS, dominate de luptători kurzi).

De asemenea, am definit liniile de demarcaţie dintre noi şi turci, la est de Ras al-Ain şi la vest de Tal Abyad, a adăugat Khalil.

Ankara a lansat la 9 octombrie o ofensivă împotriva luptătorilor kurzi, care s-au aliat de mult timp cu occidentalii în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Turcia, care solicită o zonă de securitate la frontiera sa, consideră drept organizaţie teroristă forţele kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), componenta principală a FDS.

Joia trecută, Turcia a fost de acord, în urma discuţiilor cu vicepreşedintele american Mike Pence, să suspende timp de cinci zile ofensiva pentru a le permite luptătorilor kurzi să se retragă din 'zona de securitate' pe care Ankara vrea să o instituie la graniţa cu Siria, armistiţiu ce expiră marţi seara la 19:00 GMT. Regimul turc a anunţat că este pregătit de noi atacuri dacă YPG nu s-au retras din zona de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel