Siria: Evacuare IMPORTANTĂ în Damasc

Peste 1.200 de civili și rebeli au fost evacuați vineri din două cartiere din Damasc, a anunțat agenția oficială de știri Sana, acesta fiind cel de-al doilea grup evacuat ca urmare a unui acord cu guvernul, relatează AFP și Reuters.

De peste doi ani, mai multe fiefuri ale rebelilor care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad au avut aceeași soartă în alte zone ale țării. Însă aceste evacuări, începute în urmă cu trei zile, sunt primele din capitală de la izbucnirea conflictului în 2011.

Vineri, 664 de persoane, între care 103 combatanți, au părăsit Barzeh, cartier aflat aproape în totalitate în mâinile rebelilor la periferia de nord-est a Damascului, a informat agenția Sana. Ei au fost transportați cu autobuze către nordul țării.

O primă evacuare a aproape o mie de persoane a avut loc luni la Barzeh.

Operațiunea trebuie să continue în mai multe etape până când în cartier nu va mai exista niciun fel de prezență armată, a precizat Sana.

În paralel, sute de rebeli și civili au părăsit cartierul Tishreen. Potrivit agenției Sana, în total 1.246 de persoane au fost evacuate din cele două cartiere ale Damascului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel