Siria: Cel puţin 19 morţi în explozia unei maşini capcană în apropiere de frontiera turcă

Cel puţin 19 persoane, în principal civili, au fost ucise duminică seara în explozia unei maşini capcană la Azaz, localitate din nord-vestul Siriei limitrofă cu Turcia, potrivit unui bilanţ în creştere transmis luni de o organizaţie neguvernamentală şi citat de AFP. 

Un precedent bilanţ indica 17 morţi. Explozia a provocat de asemenea rănirea a peste 20 de oameni, a precizat, pentru AFP, Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizaţie cu sediul în Marea Britanie care dispune de o vastă reţea de surse în Siria aflată în război. Patru copii se află printre persoanele decedate în explozia produsă în acest oraş situat în inima unei zone de influenţă a Turciei în provincia Alep, a precizat ONG.

'Explozia s-a produs în timp ce numeroase persoane plecau de la rugăciunea de seară', a arătat Rahman. Între victime se numără 15 civili, iar patru corpuri nu au fost identificate. Acest atac, nerevendicat pentru moment, a avut loc a doua zi după o explozie de acelaşi fel care a provocat moartea a 10 persoane la Raqqa, fosta 'capitală' a grupării Stat Islamic (SI) în nordul Siriei, scrie Agerpres.

Atentatul de la Raqqa a fost revendicat de SI. Turcia a lansat în 2016 o operaţiune intitulată 'Scutul Eufratului', preluând controlul asupra unui teritoriu de peste 2.000 km pătraţi în nordul Siriei, inclusiv în oraşul Azaz. Ankara a alungat SI din această zonă şi a oprit înaintarea forţelor kurde, menţinând de atunci trupe şi ofiţeri de informaţii şi susţinând efectivele poliţiei locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel