Siria a condamnat la MOARTE 24 de piromani în cazurile de incendii de vegetație

Pixabay / Siria a condamnat la moarte 24 de piromani în cazurile de incendii de vegetație
Pixabay / Siria a condamnat la moarte 24 de piromani în cazurile de incendii de vegetație

Douăzeci și patru de persoane și-au pierdut viața în Siria, fiind condamnate pentru incendierea vegetației. 

Guvernul Siriei spune că a executat 24 de persoane condamnate pentru declanșarea intenționată a unor incendii de vegetație soldate cu pierderi de vieți umane anul trecut, relatează BBC. Alți unsprezece indivizi au fost condamnați la închisoare pe viață și cinci minori au primit pedepse cu închisoare cuprinse între 10 și 12 ani, se arată într-o declarație a ministerului justiției. Ministerul i-a descris pe aceștia drept infractori care au comis „acte teroriste”.

Condamnații ar fi recunoscut că au aprins incendii în regiunile de coastă muntoase ale țării devastate de război în septembrie și octombrie 2020, incendii care au ucis trei persoane. Grupurile pentru drepturile omului cred că mii de oameni au fost executați de guvernul președintelui Bashar al-Assad de la începutul războiului civil în 2011.

Executați fără proces

Anchetatorii ONU în materie de crime de război au declarat într-un raport recent că li s-a spus de către martori despre uciderea deținuților fără proces sau în urma unor procese nedrepte de către tribunalele antiterorism sau  tribunalele militare din teren.

Când incendiile au izbucnit anul trecut, acestea au fost atribuite unui val de căldură neobișnuit pentru perioada anului, precum și vânturilor calde de est și vegetației uscate de pe sol. Autoritățile locale au documentat un total de 187 de incendii în jurul provinciilor Latakia, Tartous, Homs și Hama, care au afectat 280 de orașe și sate, a spus ministerul justiției. Flăcările au devastat 13.000 de hectare (32.000 de acri) de teren agricol și 11.000 de hectare de teren împădurit, a adăugat acesta.

Incendiile reapar din cauza schimbărilor climatice

Incendiile din regiunea Mediteranei de Est au devenit un eveniment anual recurent din cauza schimbărilor climatice, care cresc riscul de vreme caldă și uscată, care la rândul său alimentează incendiile.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,2 °C de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel