Siria: Nouă civili ucişi în urma unui raid al regimului în regiunea Idlib

Cel puţin nouă civili, între care trei copii, au fost ucişi marţi în raiduri ale regimului asupra provinciei Idlib, în nord-vestul Siriei, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Regimul lui Bashar al-Assad şi aliatul său rus şi-au intensificat de la sfârşitul lunii aprilie bombardamentele asupra provinciei Idlib, unde trăiesc circa trei milioane de persoane, şi asupra zonelor adiacente în provinciile limitrofe Alep, Hama şi Latakia. Nouă persoane, între care trei copii, şi-au pierdut viaţa marţi în urma loviturilor asupra periferiei oraşului Maaret al-Noomane, în provincia Idlib, potrivit OSDO.

Mai multe persoane au fost grav rănite, a adăugat organizaţia neguvernamentală. Idlib scapă în continuare controlului regimului şi este dominată de jihadiştii grupării Hayat Tahrir al-Sham (HTS, fosta aripă siriană a Al Qaida). Alte facţiuni rebele şi jihadiste sunt de asemenea prezente. Peste 600 de civili au fost ucişi aici de la sfârşitul lunii aprilie în bombardamente ruse sau siriene şi peste 50 în urma tirurilor insurgente sau jihadiste, potrivit OSDO.

Circa 330.000 de persoane au fugit din calea luptelor, conform ONU, care se teme de o catastrofă umanitară. Recrudescenţa violenţelor intervine în pofida acordului încheiat în septembrie 2018 între Rusia şi Turcia, care susţine anumite grupări rebele, pentru a evita o ofensivă de anvergură din partea regimului sirian. Declanşat în 2011, războiul din Siria s-a soldat cu peste 370.000 de morţi, conform statisticilor internaţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel