Siria: Moscova susţine că a ucis 200 de luptători dintr-o grupare teroristă, într-un bombardament

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Armata rusă a anunţat luni că a ucis "circa 200 de luptători" în Siria în cursul unui bombardament aerian asupra unei baze adăpostind "terorişti" la nord-est de oraşul Palmira, notează AFP.

"După confirmarea de către mai multe surse a localizării ţintelor teroriste, forţele aeriene ruse au efectuat mai multe lovituri în urma cărora au fost distruse două adăposturi şi circa 200 de luptători au fost ucişi", a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat publicat pe Facebook.

Ministerul a adăugat că aceste bombardamente au permis distrugerea a "24 de pick-up-uri echipate cu mitraliere grele şi a circa 500 de kilograme de muniţie şi componente pentru fabricarea explozivilor improvizaţi". Comunicatul de presă nu a precizat despre ce grup terorist este vorba şi nici data exactă a bombardamentului.

Potrivit armatei ruse, ţinta a fost o "bază camuflată" în care s-au format "grupuri teroriste" pentru a efectua atacuri în Siria şi a fabrica explozivi. Ea a adăugat că "formaţiuni armate ilegale" au planificat atacuri împotriva unor clădiri publice siriene "pentru a destabiliza situaţia din ţară în perspectiva alegerilor prezidenţiale", programate la 26 mai.

Ce a anunţat ministerul rus al Apărării 



Aceste viitor scrutin este al doilea de la începutul în 2011 a unui conflict devastator care a făcut peste 388.000 de morţi şi a aruncat pe drumuri milioane de sirieni, refugiaţi în străinătate sau deplasaţi în lagăre mizerabile pe teritoriul ţării. În acest conflict, Siria preşedintelui Bashar Al-Assad a beneficiat din 2015 de sprijinul masiv şi crucial la Moscovei care i-a permis să recucerească majoritatea teritoriilor pierdute.

Luni, ministerul rus al Apărării a susţinut că "teroriştii" erau instruiţi în mai multe tabere din zone care nu erau controlate de regimul sirian, "inclusiv în zona Al-Tanf, care este sub controlul forţelor americane".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel