"Sinucidere". Lista avioanelor prăbușite deliberat, de piloți

Avion
Avion

O listă a Aviation Safety Network arată cazuri în care piloții au prăbușit deliberat avioanele de pasageri, din probleme personale, alegând calea sinuciderii. Au luat, odată cu ei, zeci, sute de vieți. 

În 21 august 1994, un avion Royal Air Maroc ATR-42 s-a plăbușit în Munții Atlas. Accidentul ar fi fost provocat de pilot, care a deconectat pilotul automat și deliberat a direcționat avionul spre pământ. 44 de persoane au murit. 

În 19 decembrie 1997, un avion Silk Air 185, cu un Boeing 737, zbura din Jakarta spre Singapore și s-a prăbușit în Indonezia, urmând o linie descendentă față de altitudinea sa de tranzit. Autoritățile indoneziene nu au determinat cauza accidentului. US National Transportation Safety Board a sugerat că pilotul s-ar putea să-și fi luat viața prin deconectarea ambelor înregistratoare de zbor și, intenționat, a prăbușit avionul, posibil când copilotul a părăsit carlinga. În anul 1997, căpitanul de zbor întâmpinase multiple dificultăți la muncă, în special în ultimele șase luni. La momentul accidentului, se cunoștea că avea probleme financiare semnificative. 104 oameni au murit.  

În 31 octombrie 1999, zborul Egypt Air 990, cu un Boeing 767, a intrat în prăbușire deasupra Oceanului Atlantic după ce a decolat din aeroportul internațioal din New York, John F. Kennedy. S-a întâmplat la puțin timp după ce pilotul a părăsit carlinga. 217 oameni și-au pierdut viața. În timpul investigației, un raport al Comisiei Naționale de Siguranță a Transporturilor a arătat că "cea mai probabilă cauză a prăbușirii a fost abaterea de la ruta urmată de impactul cu Oceanul Atlantic ca urmare a comenzilor introduse de copilot. Motivul acțiunilor copilotului nu a putut fi stabilit". Cu toate acestea, nu a existat o concluzie clară cu privire la cauzele prăbușirii avionului Boeing 767 al Egypt Air. 

În 29 noiembrie anul trecut un avion al Mozambique Airlines (LAM) cu zborul TM-470 s-a prăbușit în Namibia din cauza "acțiunilor intenționate ale pilotului", potrivit investigatorilor. 33 de pasageri au murit. 

Aproape un milion de oameni se sinucid în fiecare an. Sinuciderea este a zecea cauză din lume a deceselor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel