Urmărește emisiunea live


Sinucidere Bogdan Drăghici. Psihologul Radu Leca explică motivele din spatele gestului: A dorit să rămână în istorie

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A., a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei, eveniment care s-a soldat cu moartea acestuia. Psihologul Radu Leca a explicat motivele din spatele gestului făcut de acesta.

Miercuri dimineață, o persoană a intrat cu un automobil în Ambasada Federației Ruse, eveniment care a culminat cu incendierea mașinii și carbonizarea șoferului acesteia. Din informațiile prezentate de Realitatea Plus, la volanul autoturismului ar fi fost Bogdan Drăghici, președinte al Asociației T.A.T.A., condamnat, ieri, la 15 ani de închisoare, pentru abuzul sexual al unui minor (citește mai mult AICI).

Radu Leca, psiholog, a intervenit telefonic la Realitatea Plus, undea a vorbit despre motivele care l-au determinat pe Bogdan Drăghici să-și curme viața:

„Și-a ales ambasada cu cea mai mare vizibilitate în acest moment și a provocat deliberat un eveniment cu potențial negativ la nivel de țară și de imagine a României în lume, drept răzbunare la adresa sistemului judiciar din România care, ieri, l-a condamnat la 15 ani de închisoare pentru violarea fiicei vitrege. Poate fi vorba de un moment în care și-a dorit să rămână în istorie, cumva, în ideea în care Bogdan Drăghici nu a suportat că adevărul să fie făcut public, respectiv ca toată lumea să fie că a violat un minor. Gestul său din această dimineață a fost premeditat și a avut ca unic scop să-l transforme într-o victimă a sistemului, lucru care nu o să se întâmple niciodată.

Pe fondul evenimentelor din Ucraina, a expulzării a 10 oficiali ai ambasadei Rusiei la București, domul Drăghici a considerat că trebuie să facă spectacol, într-un gest egoist, la fel cum și-a trăit toată viața.

Un om care este condamnat 15 ani pentru violul unui copil are o viață foarte grea în închisoare. Atunci, își dorește ca ultimele lui ore în libertate să fie interconectate cu ceva istoric. De-a lungul timpului, datorită modalității lui de a pune problema, a avut succes în meseria pe care a realizat-o pe teritoriul țării și și-a dorit ca ultimele lui ore să fie încununate de o aură a victimizării. Cineva trebuia să fie de vină pentru gestul lui abominabil, cineva în afară de el.

Totul a fost premeditat. Sistemul judiciar nu doarme, chiar dacă unii spun că se mișcă mai încet. Da, se mișcă mai încet, pentru că sunt zeci de mii de dosare, numai că în acest caz sistemul judiciar s-a mișcat corect. Avem de-a face cu o condamnare, dată ieri, de 15 ani de închisoare pentru violarea unui minor, iar el nu a putut suporta ca imaginea lui de președinte al Asociației T.A.T.A. și militant al drepturilor taților din întreaga Românie să fie făcută praf. El a crezut că scapă cu anul acela de arest, cu statul la domiciliu și nu s-a așteptat niciun moment. A zis că trebuie să rezolve cumva situația asta. Sincer să spun, faptul că s-a deschis acum un dosar pentru moarte suspectă, bănuiesc faptul că este standard, dar nu este o moarte suspectă, omul s-a omorât. A fost o sinucidere! Nu a putut să meargă în închisoare 15 ani, nu avea cum“, a conchis Radu Leca.

Ambasada Rusiei, accident grav. Radu Tudor: Gestul lui Bogdan Drăghici nu are nicio legătură cu Ucraina. Era disperat că trebuia să meargă la închisoare

Jurnalistul Radu Tudor este de părere că gestul lui Bogdan Drăghici nu are nicio legătură cu genocidul săvârșit de Rusia în Ucraina, așa cum se pare că ar fi vrut să se înțeleagă.

„Bogdan Draghici a folosit doar acest subiect sensibil al genocidului rusesc in Ucraina pentru a se victimiza, pentru a duce opinia publica pe o pista falsa, pretinzand ca el este un protestatar pro-ucrainean.

El era disperat pentru ca merge la inchisoare pentru violarea fiicei lui”, a spus Radu Tudor (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel